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참깨 리그난 성분의 화학구조와 생리활성
Chemical Structure and Physiological Activity of Lignan Component in Sesame 원문보기

Korean journal of crop science = 韓國作物學會誌, v.48 suppl., 2003년, pp.65 - 71  

류수노 (한국방송통신대학교 농학과) ,  이은정 (한국방송통신대학교 농학과) ,  윤혜신 (한국방송통신대학교 농학과) ,  강삼식 (서울대학교 약학대학 천연물과학연구소)

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Sesame seed are one of the oldest oil-bearing crops known to man. Not only are they nutritious, they are physicologically beneficial. Because of these properties, the promotion of sesame as a crop is set to increase from now on. The lignan component of sesame, which has an antioxidative function, va...

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문제 정의

  • 참깨의 특징적인 성분으로 세사민 (sesamin), 세사몰린 (sesamolin), 세사미놀 (sesaminol), 세사몰(sesamoid 리그난 성분이 다량 함유되어있다. 이들 리그난 성분의 화학적 구조와 생리활성 기능연구 결과를 종합 정리하여 보고한다.
  • , 1990). 참깨 종자에는 배당체로서 세사미놀이 100g당 약 100mg 함유되어 있는데 이 세사미놀의 생리효과를 밝히는 실험이 진행되었다. 비타민 E 50% 결핍 식과 0.
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