최소 단어 이상 선택하여야 합니다.
최대 10 단어까지만 선택 가능합니다.
다음과 같은 기능을 한번의 로그인으로 사용 할 수 있습니다.
NTIS 바로가기한국식품영양과학회지 = Journal of the Korean Society of Food Science and Nutrition, v.33 no.3, 2004년, pp.500 - 504
김정순 (삼성에버랜드(주) 식품연구소) , 구경모 (삼성에버랜드(주) 식품연구) , 정용현 (삼성에버랜드(주) 식품연구) , 양재길 (삼성에버랜드(주) 식품연구) , 이강권 (삼성에버랜드(주) 식품연구소)
This study was designed to investigate the possible utilization of Zanthoxylum schinifolium as a source of decontamination agents. The antimicrobial effect of Zanthoxylum schinifolium extract was investigated against Vibrio parahaemolyticus which is food-born disease organism. Ethanol extract of Zan...
* AI 자동 식별 결과로 적합하지 않은 문장이 있을 수 있으니, 이용에 유의하시기 바랍니다.
식품의약품안정청. 2002. 식중독 발생상황. 한국의 식중독 발생현황. 식중독 발생건수와 환자수.
工藤泰雄, 大橋 誠. 1990. 腸炎ビブリオ 第III集. 近代出版, 東京. p 26-36.
Park SK, Park JC. 1994. Antimicrobial activity of extracts and coumaric acid isolated from Artemisia princeps var. orientalis. Korean J Biotechnol Bioeng 9: 506-511.
Choi SC, Jung JS. 1997. Studies on antimicrobial of impatiens balsamina extract (II). J Korean Fiber Soc 34: 393-399.
Park CS. 1998. Antibacterial activity of edible plant against pathogenic bacteria. Korean J Postharvest Sci Technol 5: 89-96.
Yang JY, Han JH, Kang HR, Hwang MK, Lee JW. 2001. Antimicrobial effect of mustard, cinnamon, Japanese pepper and horseradish. J Fd Hyg Safety 16: 37-40.
Lee JW. 1998. Volatile flavor components of Korean sancho fruit and tree (Zanthoxylum Schinfolium). Korean J Food & Nutr 11: 493-498.
Cho SH, Kim YR. 2001. Antimicrobial characteristics of Scutellariae Radix extract. J Korean Soc Food Sci Nutr 30: 964-968.
Davidson PM, Parish ME. 1989. Methods for testing the efficacy of food antimicrobials. Food Technology 43: 148-155.
Chung KH, Lee SH, Lee YC, Kim JT. 2001. Antimicrobial activity of Omija (Schizandra chinensis) extracts. J Korean Soc Food Sci Nutr 30: 127-132.
Chung SK, Jung JD, Cho SH. 1999. Antimicrobial activities of Chopi (Zanthoxylum piperitum DC.) extract. J Korean Soc Food Sci Nutr 28: 371-377.
채영암. 2001. 전통 향료 유전자원 산초 및 초피의 화학형 분류. 농업생명과학연구 5: 23-26.
Bahk JR, Park SH, Kim JO, Kim SW, Lee SY. 1997. The effect of estragole identified and extracts form Agastache rugosa O. Kuntze on the fungal growth and metabolism. J Fd Hyg Safety 12: 63-70.
*원문 PDF 파일 및 링크정보가 존재하지 않을 경우 KISTI DDS 시스템에서 제공하는 원문복사서비스를 사용할 수 있습니다.
출판사/학술단체 등이 한시적으로 특별한 프로모션 또는 일정기간 경과 후 접근을 허용하여, 출판사/학술단체 등의 사이트에서 이용 가능한 논문
※ AI-Helper는 부적절한 답변을 할 수 있습니다.