최소 단어 이상 선택하여야 합니다.
최대 10 단어까지만 선택 가능합니다.
다음과 같은 기능을 한번의 로그인으로 사용 할 수 있습니다.
NTIS 바로가기Korean journal of crop science = 韓國作物學會誌, v.51 no.7, 2006년, pp.639 - 644
곽영민 (경북대학교 식품영양학과) , 윤미라 (경북대학교 식품영양학과) , 손재근 (경북대학교 식물생명과학부) , 강미영 (경북대학교 식품영양학과)
This study was performed to compare the differences in physicochemical characteristics between head and incomplete kernels separated from Ilpumbyeo, Korean rice cultivar. The contents of mineral and protein were higher in incomplete than head kernels. There was significant difference in composition ...
* AI 자동 식별 결과로 적합하지 않은 문장이 있을 수 있으니, 이용에 유의하시기 바랍니다.
Chung, H. M., S. Y. Ahn, and S. K. Kim. 1982. Comparison of physicochemical properties of Akibare and Milyang 23 rice starch. J. Korean Agriculture Chemical Society. 25(2) : 67-74
Chung, O. K. 1991. Cereal lipids. Handbook of cereal science and technology. Marcel Dekker. New York. pp. 497-553
Folch, J., M. Lees, and G. H. Slonanestanley. 1957. A simple method for the isolation and purification of total lipids from animal tissues. Journal of Biological Chemistry. 226 : 497-509
Juliano, B. O. 1979. In 'Processing of the workshop on chemical aspects of rice quality'. IRRI. Los Banos. Philippins
Kim, H. Y. and K. O. Kwang. 1986. Sensory characteristics of rice cooked with pressure cookers and electrics cookers. Korean J. Food Sci. Technol. 18(4) : 319-320
Kim, K. S., K. J. Kang, and S. K. Kim. 1991. Relationship between hot water solubles of rice and texture of cooked rice. Korean J. Food Sci. Technol. 23(5) : 498-502
Lee, J. I., K. Kim, J. C. Shin, E. H. Kim, M. H. Lee, and Y. J. Oh. 1996. Effects of ripening temperature on quality appearance and chemical quality characteristics of rice grain. RDA. J. Agri. Sci. 38(1) : 1-9
Nike, L., D. Adrien, L. D. Dominique, M. Eric, L. Yvan, and M. Marc. 2004. The oleate/palmitate ratio allows the distinction between wholemeals of spelt (Triticum spelta L.) and winter wheat (T aestivum L.). Journal of Cereal Science. 39 : 413-415
Park, Y. H., Y. Lee, J. S. Noh, S. C. Kim, and K. S. Lee. 2004. Integrated nutrition management for rice cultivation. Plant Nutrition Division. Dept. of Agricultural Environment. National Institute of Agricultural Science and Technology. Suwon. Korea
Rho, E. S. and S. Y. Ahn. 1989. Texture of cooked rice and molecular weight distribution of rice amylose. Korean J. Food Sci. Technol. 21(4) : 486-491
Webb, B. D. and R. A. Stermer. 1972. Rice. Houston. D.F. (ed). The American association of cereal chemists Inc. St. Paul
Yamanoto, K., S. Sawada, and T. Onkai. 1973. Properties of rice starch prepared by alkali method with various conditions. J. Jpn. Soc. Starch Sci. 20 : 99-104
김길한. 2000. 쌀 가공식품의 개발 현황과 발전 방향. 동아시아 식생활학회지 춘계학술회지 초록집. 27-50
양승모.2000 쌀의 고고학적 고찰. 동아시아식생활학회지 춘계 학술회지 초록집 9-24
*원문 PDF 파일 및 링크정보가 존재하지 않을 경우 KISTI DDS 시스템에서 제공하는 원문복사서비스를 사용할 수 있습니다.
Free Access. 출판사/학술단체 등이 허락한 무료 공개 사이트를 통해 자유로운 이용이 가능한 논문
※ AI-Helper는 부적절한 답변을 할 수 있습니다.