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서울 지역 일부 아동 및 청소년의 성장발달 및 식생활 비교 연구: 식품 및 영양소 섭취 실태(II)
The Physical Development and Dietary Intake for Korean Children and Adolescents: Food and Nutrient Intake 원문보기

韓國營養學會誌 = The Korean journal of nutrition., v.39 no.1, 2006년, pp.50 - 57  

송윤주 (서울대학교 생활과학대학) ,  정효지 (서울대학교 보건대학원 보건영양학과) ,  김영남 (한국교원대학교 가정교육과) ,  백희영 (서울대학교 생활과학대학)

Abstract AI-Helper 아이콘AI-Helper

The aim of this study was to evaluate the food and nutrient intakes in 5th to 8th grade school boys and girls. A total of 1,333 students were recruited from 1 elementary and 1 middle school, both located in Seoul. The data on food and nutrients intake were collected by 3-day food record. The food in...

주제어

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문제 정의

  • as 그러나 대부분의 연구가 한 연령층 또는 초, 중, 고등학교의 구분에 따라 이루어졌으며, 신체적 성장이 두드러지게 나타나는 초등학교 고학년부터 중학교까지를 연계해서 살펴본 연구는 거의 없다. 이에 본 연구에서는 신체 성장 발달이 활발히 이루어지는 남여 고 학년 초등학생과 중학생의 식생활 실태를 연령별로 비교 . 분十하고자 한다.
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참고문헌 (25)

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