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대학 구내식당의 이용실태에 따른 잔반 감소를 위한 의식조사
A Survey on the Awareness for the Reduction of Food Wastes by the Use of University Cafeteria 원문보기

한국식품영양학회지 = The Korean journal of food and nutrition, v.19 no.1, 2006년, pp.91 - 102  

박상욱 (한남대학교 식품영양학과) ,  신은미 (대전대학교 식품영양학과)

Abstract AI-Helper 아이콘AI-Helper

The goal of this study was to find the way of reduction on food wastes in the university cafeteria. Four hundred and two students from three universities in Daejeon city were surveyed. The data were analyzed by SAS program. The results were summarized as followings: 24.95% of the total users use the...

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문제 정의

  • 따라서 본 연구는 대학 구내 식당의 음식물 쓰레기 감량을 위해 대학생의 구내 식당의 이용 실태와 기호도, 식생활 의식을 조사하여 대학 급식소에서의 음식물 쓰레기를 줄이는 대처 방안을 모색하는데 필요한 기초 자료를 얻고자 하였다.
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참고문헌 (20)

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