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해수의 대장균군과 분변계대장균의 검출률 비교 분석
Comparative Analysis of Total and Fecal Coliforms in Sea Water 원문보기

한국수산학회지 = Journal of the Korean Fisheries Society, v.40 no.5, 2007년, pp.288 - 292  

김영만 (동의대학교 식품영양학과) ,  김경희 (㈜오리엔탈바이오텍) ,  박혜정 (동의대학교 교육대학원)

Abstract AI-Helper 아이콘AI-Helper

Seafood, if eaten raw, carries the risk of food poisoning. Seafood poisoning is often caused by pathogenic microorganisms originating from fecal contamination, such as Salmonella sp. and norovirus. Fecal coliforms are an important indicator of fecal contamination. Therefore, data on fecal coliforms ...

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문제 정의

  • 검출 비율을 비교 분석하였다. 또 해수에서 대장균군과 분변계대장균의 검출 비율과 검출 균수의 비율을 고찰하여 그 결과를 제시함으로써 해수의 대장균 검사시 실험방법과 실험자의 미숙련에서 오는 실험 오류에 대한 문제를규명하여 수산물 생산 해역의 위생 관리 대책 수립에 필요한기초 자료를 제공하고자 한다.
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참고문헌 (25)

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