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분무건조기술을 이용한 어유의 미세캡슐화
Microencapsulation of Fish Oil by Spray Drying using Different Wall Materials 원문보기

藥劑學會誌 = Journal of Korean pharmaceutical sciences, v.37 no.2, 2007년, pp.113 - 117  

차광호 (충남대학교 약학대학) ,  양진수 (충남대학교 약학대학) ,  연승호 (충남대학교 RM315 TBI센터) ,  홍장환 (충남대학교 RM315 TBI센터) ,  김민수 (충남대학교 약학대학) ,  김정수 (충남대학교 약학대학) ,  황성주 (충남대학교 약학대학)

Abstract AI-Helper 아이콘AI-Helper

The aim of this study was to investigate the effect of different wall material on the microencapsulation efficiency of microcapsules containing fish oil. The present work reports on the microencapsulation of fish oil by spray drying using hydroxypropyl methylcellulose (HPMC) 2910, maltodextrin, gela...

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문제 정의

  • 본 연구에서는 인체에 유익하지만 독특한 어취와 쓴맛 때문에 음식으로 섭취하기 힘든 co-3 지방산을 미세캡슐화함으로써, 악취와 쓴맛을 없애고, 저장 안정성이 향상된 미세캡슐화 분말을 제조하기 위해 피복 물질과 유화제에 따른 봉입률의 차이, 그리고 유화안정성과 봉입률과의 상관성에 관하여 연구하였다.
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참고문헌 (22)

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