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보양식에 대한 인지도 및 선호도
Recognition and Preference of Korean Traditional Boyangsik 원문보기

東아시아食生活學會誌 = Journal of the East Asian Society of Dietary Life, v.18 no.5, 2008년, pp.684 - 691  

이행순 (경희대학교 조리과학과) ,  신민자 (경희대학교 조리과학과)

Abstract AI-Helper 아이콘AI-Helper

The purpose of this study was to analyse the recognition and preference level associated with the preservation of Korean traditional health food. Self-administered questionnaires were collected from 289 individuals. The data was statistically analysed using I-test as well as the one-way analysis of ...

주제어

AI 본문요약
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문제 정의

  • 본 연구에서는 보양식에 대한 인지도와 선호도를 파악하고 이를 바탕으로 앞으로 한국음식의 세계화를 위한 방안을 마련하는데 기초 자료가 되고자 한다.
  • 점차 증대되고 있는 Well-Being에 대한 관심이 Ethnic 음식을 통하여 해결하고자 하는 트렌드를 바탕으로 우리의 전통음식 중 보양^의 종류에 대한 인지도와 선호도를 조사함으로써 한국 음식의 세계화를 위한 기초 자료를 마련하고자 조사를 하였다.
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