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The purpose of this study was to examine the relationship between snack food intakes and dental caries in 661 Korean elementary school children. After each meal, 59.6% of the surveyed children ate snack foods, in particular, they ate snack heavily after lunch. The snack food items causing dental car...

주제어

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문제 정의

  • 당분이 높은 간식의 섭취는 아동들의 영양섭취 뿐만 아니라 치아우식 에 큰 영향을 미치므로 간식의 섭취실태와 우식경험영구치 아수 사이의 상관관계를 살펴보는 것은 의미가 있다고 사 료되지만 이에 관한 연구는 부족한 실정이다. 따라서, 본 연구에서는 12세 학령기 아동의 간식섭취실태를 조사한 후, 간식섭취실태와 우식경험영구치아수 사이에 어떠한 상관관계가 있는지 살펴보고자 하였다.
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