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고문헌(1400년대~1800년대) 및 근대문헌(1900년대~1960년대)에 나타난 묵의 변천과 묵 쑤는 방법에 대한 고찰
Investigation on the History of the Muck (Traditional Starch Jelly) and Its Processing Methods Reviewed in the Ancient and the Modern Culinary Literatures 원문보기

韓國食生活文化學會誌 = Journal of the Korean Society of Food Culture, v.23 no.1, 2008년, pp.73 - 89  

차진아 (전주대학교 전통음식문화전공) ,  차경희 (전주대학교 전통음식문화전공) ,  정라나 (인하대학교 식품영양학과) ,  김수연 (연세대학교 식품영양학과) ,  정유선 (연세대학교 식품영양학과) ,  양일선 (연세대학교 식품영양학과)

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Muck (Korean traditional starch jelly) is very unique and the one of the oldest starch processing traditional food. The typical ingredients for making muck such as acorns, mungbean and buckwheat have been eaten since the new stone age or even before that era. This study was for investigation on the ...

주제어

참고문헌 (52)

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