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경기지역 시중마트와 국내 온라인상에서 유통되고 있는 견과류 및 그 가공식품 79건, 장류 29건, 곡류가공품 등 가공식품 50건에 대해 immunoaffinity column 정제방법을 이용하여 HPLC-FLD로 아플라톡신 오염실태를 조사한 결과 총 158건 중 45건(28.5%)에서 아플라톡신 오염이 확인되었고, 오염수준은 아플라톡신
A survey of total aflatoxin levels was conducted on 158 samples (nuts, fermented foods and their processed products) collected in local markets in Gyeonggi-do and Domestic Internet Site. The total aflatoxins were quantified by the immunoaffinity column clean-up method followed by high performance liquid chromatography (HPLC)-fluorescence detector (FLD). Aflatoxins were found in 45(28.5%) samples including 34 nuts and nut products, 7 soybean pastes, 1 meju, 1 bean product and 2 corn snacks with a range of
* AI 자동 식별 결과로 적합하지 않은 문장이 있을 수 있으니, 이용에 유의하시기 바랍니다.
따라서 본 연구에서는 아플라톡신 오염이 우려되는 견과류, 장류, 곡류 및 그 가공품을 대상으로 HPLC-FLD 분석법을 이용하여 아플라톡신에 대한 오염실태를 조사하였다. 또한 식품의 저장 .
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