$\require{mediawiki-texvc}$

연합인증

연합인증 가입 기관의 연구자들은 소속기관의 인증정보(ID와 암호)를 이용해 다른 대학, 연구기관, 서비스 공급자의 다양한 온라인 자원과 연구 데이터를 이용할 수 있습니다.

이는 여행자가 자국에서 발행 받은 여권으로 세계 각국을 자유롭게 여행할 수 있는 것과 같습니다.

연합인증으로 이용이 가능한 서비스는 NTIS, DataON, Edison, Kafe, Webinar 등이 있습니다.

한번의 인증절차만으로 연합인증 가입 서비스에 추가 로그인 없이 이용이 가능합니다.

다만, 연합인증을 위해서는 최초 1회만 인증 절차가 필요합니다. (회원이 아닐 경우 회원 가입이 필요합니다.)

연합인증 절차는 다음과 같습니다.

최초이용시에는
ScienceON에 로그인 → 연합인증 서비스 접속 → 로그인 (본인 확인 또는 회원가입) → 서비스 이용

그 이후에는
ScienceON 로그인 → 연합인증 서비스 접속 → 서비스 이용

연합인증을 활용하시면 KISTI가 제공하는 다양한 서비스를 편리하게 이용하실 수 있습니다.

Study on DPPH Free Radical Scavenging and Lipid Peroxidation Inhibitory Activities of Vietnamese Medicinal Plants 원문보기

Natural product sciences, v.18 no.1, 2012년, pp.1 - 7  

Phan, Thi Anh Dao (Faculty of Chemistry and Food, University of Technical Education Hochiminh City) ,  Nguyen, Xuan Hai (Faculty of Chemistry, University of Science, National University Hochiminh City) ,  Nguyen, Trung Nhan (Faculty of Chemistry, University of Science, National University Hochiminh City) ,  Tran, Le Quan (Faculty of Chemistry, University of Science, National University Hochiminh City) ,  Nguyen, Thi Thanh Mai (Faculty of Chemistry, University of Science, National University Hochiminh City)

Abstract AI-Helper 아이콘AI-Helper

Among 90 Vietnamese medicinal plant extracts investigated for their antioxidant activity by DPPH assay at various concentrations from $10-100{\mu}g/mL$, 67 showed an inhibition rate over 50% at $100{\mu}g/mL$; 47 had greater than 50% inhibition at $50{\mu}g/mL$; 17 s...

주제어

AI 본문요약
AI-Helper 아이콘 AI-Helper

* AI 자동 식별 결과로 적합하지 않은 문장이 있을 수 있으니, 이용에 유의하시기 바랍니다.

제안 방법

  • Extraction and isolation of the active compounds from the stem of Spatholobus parviflorus − In this study, S. parviflorus was selected to isolate and identify its active constituents.

대상 데이터

  • Plant materials − Vietnamese medicinal plants used in this study were collected at the Seven-Mountain area in An Giang province on August 2009 (Table 1).
  • Plant materials − Vietnamese medicinal plants used in this study were collected at the Seven-Mountain area in An Giang province on August 2009 (Table 1). The plants were identified by Dr. Hoang Viet, Faculty of Biology, University of Science, National University Ho Chi Minh City. The voucher samples are preserved with analytical number from 1001 to 1090 at Department of Analytical Chemistry, Faculty of Chemistry, University of Science, National University-Ho Chi Minh City.
본문요약 정보가 도움이 되었나요?

참고문헌 (13)

  1. Alvarez-Suarez, M.J., Tulipani, S., Romandini, S., Vidal, A., and Battino, M., Methodological aspects about determination of phenolic compounds and in vitro evaluation of antioxidant capacity in the Honey: A Review. Current Analytical Chemistry. 5, 293-302 (2009). 

  2. Ban, Y.J., Jeon, Y.S., Bae, K., Song, S. K., Seong, Y., Catechin and epicatechin from Smilacis chinae rhizome protect cultured rat cortical neurons against amyloid $\beta$ protein (25-35)- induced neurotoxicity through inhibitory of cytosolic calcium elevation. Life Sciences. 79, 2251-2259 (2006). 

  3. Beohm, V., Schlesier, K., Harwat, M., and Bitsch, R., Comparison of different in vitro methods to evaluate the antioxidant activity with ascorbic acid, gallic acid, Trolox_and uric acid as standard antioxidants. In W. Pfannhauser GR Frenwick, Khokhar S (Eds.), Biological-active phytochemicals in food: Analysis, metabolism, bioactivation and function. Royal Society of Chemistry. 296-299 (2001). 

  4. Do, H, B., Vietnamese medicinal plants and animals. Science and Technology publisher. Ha Noi, 2004. 

  5. Do, T.L., Vietnamese medicinal plants. Medicinine publisher. Ha Noi, 2009. 

  6. Donia, M.R.E.A., Alqasoumi, I.S., Awaad, S.A., and Cracker, L., Antioxidant activity of Covolvulus hystrix Vahl and its chemical constituents. Pakistan Journal of Pharmaceutical Sciences. 24, 143- 147 (2011). 

  7. Karamac, M., Kosinska, A., and Pegg, B.R., Comparision of radicalscavenging activities for selected phenolic acids. Polish Journal of Food and Nutrition Sciences. 14, 165-170 (2005). 

  8. Molyneux, P., The use of the stable free radical diphenylpicrylhydrazyl (DPPH) for estimating antioxidant activity. Songklanakarin Journal of Science and Technology. 26, 211-219 (2004). 

  9. Nagulendran, Kr., Velavan, K., Mahesh, R., and Hazeena Begum, V., In vitro antioxidant activity and total polyphenolic content of Cyperus rotundus Rhizomes. E-Journal of Chemistry. 4, 440-449 (2007). 

  10. Pandey, M., Sonker, K., Kanoujia, J., Koshy, K.M., and Saraf, S.A., Sida Veronicaefolia as a source of natural antioxidant. International Journal of Pharmaceutical Sciences and Drug Research. 1, 180-182 (2009). 

  11. Singh, R. and Arora, S., Attenuation of free radicals by acetone extract / fractions of Acacia nilotica L.) WilldADEx del. Journal of Chinese Clinical Medicine. 2, 196-204 (2007). 

  12. Yilmaz, Y., and Toledo, R.T., Major flavonoids in grape seeds and skins: antioxidant capacity of catechin, epicatechin, and gallic acid, Journal of Agricultural and Food Chemistry. 52, 255-260 (2004). 

  13. Zhang, Z., Liao, L., Moore, J., Wu, T., Wang, Z., Antioxidant phenolic compounds from walnut kernels (Juglans regia L.). Food Chemistry. 113, 160-165 (2009). 

관련 콘텐츠

오픈액세스(OA) 유형

FREE

Free Access. 출판사/학술단체 등이 허락한 무료 공개 사이트를 통해 자유로운 이용이 가능한 논문

이 논문과 함께 이용한 콘텐츠

저작권 관리 안내
섹션별 컨텐츠 바로가기

AI-Helper ※ AI-Helper는 오픈소스 모델을 사용합니다.

AI-Helper 아이콘
AI-Helper
안녕하세요, AI-Helper입니다. 좌측 "선택된 텍스트"에서 텍스트를 선택하여 요약, 번역, 용어설명을 실행하세요.
※ AI-Helper는 부적절한 답변을 할 수 있습니다.

선택된 텍스트

맨위로