$\require{mediawiki-texvc}$

연합인증

연합인증 가입 기관의 연구자들은 소속기관의 인증정보(ID와 암호)를 이용해 다른 대학, 연구기관, 서비스 공급자의 다양한 온라인 자원과 연구 데이터를 이용할 수 있습니다.

이는 여행자가 자국에서 발행 받은 여권으로 세계 각국을 자유롭게 여행할 수 있는 것과 같습니다.

연합인증으로 이용이 가능한 서비스는 NTIS, DataON, Edison, Kafe, Webinar 등이 있습니다.

한번의 인증절차만으로 연합인증 가입 서비스에 추가 로그인 없이 이용이 가능합니다.

다만, 연합인증을 위해서는 최초 1회만 인증 절차가 필요합니다. (회원이 아닐 경우 회원 가입이 필요합니다.)

연합인증 절차는 다음과 같습니다.

최초이용시에는
ScienceON에 로그인 → 연합인증 서비스 접속 → 로그인 (본인 확인 또는 회원가입) → 서비스 이용

그 이후에는
ScienceON 로그인 → 연합인증 서비스 접속 → 서비스 이용

연합인증을 활용하시면 KISTI가 제공하는 다양한 서비스를 편리하게 이용하실 수 있습니다.

Abstract AI-Helper 아이콘AI-Helper

In this study, a loop-mediated isothermal amplification (LAMP) method to rapidly detect Staphylococcus aureus strains was developed and evaluated by extensively applying a large number of S. aureus isolates from clinical and food samples. Six primers were specially designed for recognizing eight dis...

Keyword

AI 본문요약
AI-Helper 아이콘 AI-Helper

* AI 자동 식별 결과로 적합하지 않은 문장이 있을 수 있으니, 이용에 유의하시기 바랍니다.

제안 방법

  • Heating and isothermal amplification were performed in a water bath with a heating block. Amplification products of the LAMP assay were dyed with SYBR Green I and then determined through both visual observations of the color change and an ultraviolet (UV) fluorescence assay. This experiment was performed twice to ensure reproducibility.
본문요약 정보가 도움이 되었나요?

참고문헌 (22)

  1. Alarcon, B., B. Vicedo, and R. Aznar. 2006. PCR-based procedures for detection and quantification of Staphylococcus aureus and their application in food. J. Appl. Microbiol. 100: 352-364. 

  2. Goto, M., H. Hayashidani, K. Takatori, and Y. Hara-Kudo. 2007. Rapid detection of enterotoxigenic Staphylococcus aureus harbouring genes for four classical enterotoxins, SEA, SEB, SEC and SED, by loop-mediated isothermal amplification assay. Lett. Appl. Microbiol. 45: 100-107. 

  3. Hein, I., A. Lehner, P. Rieck, K. Klein, E. Brandl, and M. Wagner. 2001. Comparison of different approaches to quantify Staphylococcus aureus cells by real-time quantitative PCR and application of this technique for examination of cheese. Appl. Environ. Microbiol. 67: 3122-3126. 

  4. Johnson, S., D. Kruger, and H. Labischinski. 1995. FemA of Staphylococcus aureus: Isolation and immunodetection. FEMS. Microbiol. Lett. 132: 221-218. 

  5. Margrit, S., S.-S. Ursula, and W. Schmidt-Lorenz. 1990. Temperature limits of growth, TNase and enterotoxin production of Staphylococcus aureus strains isolated from foods. Int. J. Food Microbiol. 11: 1-19. 

  6. Mori, Y., K. Nagamine, N. Tomita, and T. Notomi. 2001. Detection of loop-mediated isothermal amplification reaction by turbidity derived from magnesium pyrophosphate formation. Biochem. Biophys. Res. Commun. 289: 150-154. 

  7. Notomi, T., H. Okayama, H. Masubuchi, T. Yonekawa, K. Watanabe, N. Amino, and T. Hase. 2000. Loop-mediated isothermal amplification of DNA. Nucleic Acids Res. 28: E63. 

  8. Palomares, C., M. J. Torres, A. Torres, J. Aznar, and J. C. Palomares. 2003. Rapid detection and identification of Staphylococcus aureus from blood culture specimens using real-time fluorescence PCR. Diagn. Microbiol. Infect. Dis. 45: 183-189. 

  9. Shi, X. M., F. Long, and B. Suo. 2010. Molecular methods for the detection and characterization of foodborne pathogens. Pure Appl. Chem. 82: 69-79. 

  10. Suwanampai, T., K. Pattaragulvanit, P. Pattanamahakul, O. Sutheinkul, K. Okada, T. Honda, and J. Thaniyavarn. 2011. Evaluation of loop-mediated isothermal amplification method for detecting enterotoxin A gene of Staphylococcus aureus in pork. SE. Asian J. Trop. Med. 42: 1489-1497. 

  11. Xu, Z. B., L. Shi, C. Zhang, L. Zhang, X. Li, Y. Cao, L. Li, and S. Yamasaki. 2007. Nosocomial infection caused by class 1 integron-carrying Staphylococcus aureus in a hospital in South China. Clin. Microbiol. Infect. 13: 980-984. 

  12. Xu, Z. B., L. Shi, M. J. Alam, L. Li, and S. Yamasaki. 2008. Integron-bearing methicillin-resistant coagulase-negative staphylococci in South China, 2001-2004. FEMS Microbiol. Lett. 278: 223-230. 

  13. Xu, Z. B., L. Li, M. J. Alam, S. Yamasaki, and L. Shi. 2008. First confirmation of integron-bearing methicillin-resistant Staphylococcus aureus. Curr. Microbiol. 57: 264-268. 

  14. Xu, Z. B., L. Li, M. E. Shirtliff, M. J. Alam, S. Yamasaki, and L. Shi. 2009. Occurrence and characteristics of class 1 and 2 integrons in Pseudomonas aeruginosa isolates from patients in Southern China. J. Clin. Microbiol. 47: 230-234. 

  15. Xu, Z. B., L. Li, M. E. Shirtliff, B. M. Peters, Y. Peng, M. J. Alam, S. Yamasaki, and L. Shi. 2010. First report of class 2 integron in clinical Enterococcus faecalis and class 1 integron in Enterococcus faecium in South China. Diag. Microbiol. Infect. Dis. 68: 315-317. 

  16. Xu, Z. B., L. Li, M. E. Shirtliff, B. M. Peters, B. Li, Y. Peng, M. J. Alam, S. Yamasaki, and L. Shi. 2011. Resistance class 1 integron in clinical methicillin-resistant Staphylococcus aureus strains in southern China, 2001-2006. Clin. Microbiol. Infect. 17: 714-718. 

  17. Xu, Z. B., L. Li, L. Shi, and M. E. Shirtliff. 2011. Class 1 integron in staphylococci. Mol. Biol. Rep. 38: 5261-5279. 

  18. Xu, Z. B., L. Li, J. Chu, B. Peters, M. Harris, B. Li, B. Shi, and M. Shirtliff. 2012. Development and application of loopmediated isothermal amplification assays on rapid detection of various types of staphylococci strains. Food Res. Int. 47: 166- 173 

  19. Yang, H., X. Y. Ma, X. Z. Zhang, Y. Wang, and W. Zhang. 2011. Development and evaluation of a loop-mediated isothermal amplification assay for the rapid detection of Staphylococcus aureus in food. Eur. Food Res. Technol. 232: 769-776. 

  20. Zhao, X. H., Y. M. Li, L. Wang, L. J. You, Z. B. Xu, L. Li, et al. 2010. Development and application of a loop-mediated isothermal amplification method on rapid detection of Escherichia coli O157 strains from food samples. Mol. Biol. Rep. 37: 2183- 2188. 

  21. Zhao, X. H., L. Wang, J. Chu, Y. M. Li, Y. Y. Li, Z. B. Xu, et al. 2010. Development and Application of a rapid and simple loop-mediated isothermal amplification method for food-borne Salmonella detection. Food Sci. Biotechnol. 19: 1655-1659. 

  22. Zhao, X. H., L. Wang, J. Chu, Y. Y. Li, Y. M. Li, Z. B. Xu, et al. 2010. Rapid detection of Vibrio parahaemolyticus strains and virulent factors by loop-mediated isothermal amplification assays. Food Sci. Biotechnol. 19: 1191-1197. 

저자의 다른 논문 :

활용도 분석정보

상세보기
다운로드
내보내기

활용도 Top5 논문

해당 논문의 주제분야에서 활용도가 높은 상위 5개 콘텐츠를 보여줍니다.
더보기 버튼을 클릭하시면 더 많은 관련자료를 살펴볼 수 있습니다.

관련 콘텐츠

오픈액세스(OA) 유형

GOLD

오픈액세스 학술지에 출판된 논문

이 논문과 함께 이용한 콘텐츠

저작권 관리 안내
섹션별 컨텐츠 바로가기

AI-Helper ※ AI-Helper는 오픈소스 모델을 사용합니다.

AI-Helper 아이콘
AI-Helper
안녕하세요, AI-Helper입니다. 좌측 "선택된 텍스트"에서 텍스트를 선택하여 요약, 번역, 용어설명을 실행하세요.
※ AI-Helper는 부적절한 답변을 할 수 있습니다.

선택된 텍스트

맨위로