최소 단어 이상 선택하여야 합니다.
최대 10 단어까지만 선택 가능합니다.
다음과 같은 기능을 한번의 로그인으로 사용 할 수 있습니다.
NTIS 바로가기韓國藥用作物學會誌 = Korean journal of medicinal crop science, v.27 no.2, 2019년, pp.86 - 95
유진 (농촌진흥청 국립원예특작과학원 인삼특작부) , 장인배 (농촌진흥청 국립원예특작과학원 인삼특작부) , 문지원 (농촌진흥청 국립원예특작과학원 인삼특작부) , 장인복 (농촌진흥청 국립원예특작과학원 인삼특작부) , 이성우 (농촌진흥청 국립원예특작과학원 인삼특작부) , 서수정 (농촌진흥청 국립원예특작과학원 인삼특작부)
Background: Depending on the processing method, the raw materials constituents change in various ways. In particular, a heat treatment process, such as steaming, changes the color and aroma of a raw material to increase its palatability and number of physiologically active ingredients. Methods and R...
* AI 자동 식별 결과로 적합하지 않은 문장이 있을 수 있으니, 이용에 유의하시기 바랍니다.
핵심어 | 질문 | 논문에서 추출한 답변 |
---|---|---|
인삼이란? | A. Meyer)은 오갈피나무과 (Araliaceae)에 속하는 다년생 식물로, 주로 사용되는 뿌리는 일반 탄수화물 (60 - 70%), 단백질과 아미노산 등을 포함한 질소화합물 (12 - 16%), 사포닌 (3 - 6%), 지방산과 페놀화합물 등의 지용성 성분 (1 - 2%), 회분 (4 - 6%), 수용성 비타민 (0.05%) 등으로 구성되어 있다 (RDA, 2014). | |
인삼이 효능은 무엇인가? | 인삼은 주요 약리성분으로 보고된 인삼 사포닌 (진세노사이드)과 산성다당체 등 비사포닌계 성분들의 복합적인 작용으로 면역력 증진, 항암 및 항산화 효과, 혈당 강화, 콜레스테롤 흡수 저하 (Park et al., 1996; Yun et al., 2001; Lee et al., 2004; Nam, 2005) 등의 약리 효과가 인정되어 의약품과 건강기능식품의 소재로 이용되고 있다. | |
인삼의 가공방법 중 열을 가하는 공정의 장단점은 무엇인가? | , 2007). 열을 가한 후증기를 이용하여 가공하는 방식은 조리수와의 직접적인 접촉이 없어 삶기에 비해 원료의 색채와 풍미를 살릴 수 있지만 열에 의한 영양성분의 손실이 일어날 수 있다 (Jang et al., 2018). |
Korean Journal of Medicinal Crop Science Choi 18 118 2010 Changes of chemical compositions and ginsenoside contents of different root parts of ginsengs with processing method
Jang, Hye-Lim, Park, Seo-Yeon, Nam, Jin-Sik. The Effects of Heat Treatment on the Nutritional Composition and Antioxidant Properties of Hempseed (Cannabis sativa L.). 한국식품영양과학회지 = Journal of the Korean Society of Food Science and Nutrition, vol.47, no.9, 885-894.
Korean Journal of Medicinal Crop Science Kim 14 36 2006 Histological characteristics of Korean red ginseng in steaming processes
Korean Journal of Horticultural Science and Technology Kim 28 216 2010 Investigation of ginsenosides in different parts of Panax ginseng cultured by hydroponics
Korean Journal of Food Science and Technology Kim 39 494 2007 Quality and functional properties of red ginseng prepared with different steaming time and drying methods
Yakhak Hoeji Kim 35 432 1991 Preparation of a 20(R)-Ginsenoside Rh2 and the 20(S) epimer from protopanaxadiol saponins of Panax ginseng C. A. Meyer
Korean Journal of Medicinal Crop Science Lee 12 237 2004 Antioxidant activities of leaf, stem and root of Panax ginseng C. A. Meyer
2017 ginseng statistics Ministry of Agriculture, Food and Rural Affairs(MAFRA) 39 2018
Use of agricultural products processing National Institute of Agricultural Sciences and Technology(NIAST) 1017 2012
Korean Journal of Pharmacognosy Oh 47 84 2016 Comparison of physicochemical properties and malonyl ginsenoside contents between white and red ginseng
Korean Journal of Ginseng Science Park 20 256 1996 A comparative biological study of the rhizome and main root from red and white ginsengs
Ginseng Rural Development Adminstration(RDA) 264 2014
※ AI-Helper는 부적절한 답변을 할 수 있습니다.