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강원도 유통 발효주 중 바이오제닉 아민류 함량 조사 및 위해도 평가
Monitoring of Biogenic Amines Content in Commercial Fermented Alcoholic Beverages in Gangwon-do and Risk Assessment 원문보기

韓國環境保健學會誌 = Journal of environmental health sciences, v.46 no.3, 2020년, pp.324 - 334  

배철민 (강원도보건환경연구원) ,  신인철 (강원도보건환경연구원) ,  이완 (강원도보건환경연구원) ,  이혁화 (강원도보건환경연구원) ,  최여은 (강원도보건환경연구원) ,  김영주 (강원도보건환경연구원) ,  이가희 (강원도보건환경연구원) ,  정경진 (강원도보건환경연구원) ,  최승봉 (강원도보건환경연구원)

Abstract AI-Helper 아이콘AI-Helper

Objectives: This study was conducted to estimate the related health risk by investigating the content of biogenic amines (BAs) in commercial fermented alcoholic beverages. Methods: Ninety-seven samples, including takjus (34), fruit wines (26), distilled liquors (20) and beers (17) were purchased in ...

표/그림 (6)

AI 본문요약
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문제 정의

  • 이에 본 조사는 유통 발효주 중 BAs의 함량을 분석하여 실제 섭취량 자료를 활용한 노출량 계산 및독성기준값과의 비교를 통해 위해성을 추정함으로써 발효주 섭취로 인한 BAs의 위해성에 대한 기초자료를 제공하고자 수행하였다.
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참고문헌 (32)

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