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변성전분이 동결 어묵의 미세구조와 관능적 특성에 미치는 영향
Effect of Modified Starch on Microstructure and Sensory Characteristics of Fish Cake 원문보기

한국수산과학회지 = Korean journal of fisheries and aquatic sciences, v.54 no.6, 2021년, pp.861 - 868  

박진석 (부경대학교 식품공학과) ,  안병규 (부경대학교 식품공학과) ,  이우진 (부경대학교 식품공학과) ,  한형구 (부경대학교 식품공학과) ,  인정진 (부경대학교 식품공학과) ,  심길보 (부경대학교 식품공학과)

Abstract AI-Helper 아이콘AI-Helper

To confirm the influence of modified starch on frozen storage stability, the microstructure and sensory characteristics of fish cakes, called Eomuk in Korea, by using seven varieties of starch, including native starch (NS), physically treated corn starch (MS) and modified starch [treatment with acet...

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AI 본문요약
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문제 정의

  • 본 연구에서는 일반전분과 변성전분을 첨가한 어묵을 동결 저장 중 미세구조 변화와 관능적인 특성을 조사함으로서 변성전분이 어묵 제품에 미치는 영향을 조사하였다.
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