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[국내논문] 효소처리 병풀(Centella asiatica)의 이화학적 품질 변화 및 이를 이용한 잼의 제조
Physicochemical Quality Change of Enzyme-Treated Centella asiatica and Preparation of Jam using Enzyme-Treated Centella asiatica 원문보기

한국식품영양학회지 = The Korean journal of food and nutrition, v.34 no.6, 2021년, pp.612 - 620  

이경행 (한국교통대학교 식품영양학 전공) ,  주가영 (한국교통대학교 식품영양학 전공) ,  김채영 (한국교통대학교 식품영양학 전공) ,  한기정 (한국교통대학교 식품영양학 전공) ,  장다빈 (한국교통대학교 식품영양학 전공) ,  윤지혜 (한국교통대학교 산학협력단) ,  유광원 (한국교통대학교 식품영양학 전공) ,  배윤정 (한국교통대학교 식품영양학 전공)

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To increase the utilization of Centella asiatica (CA), enzymes such as cellulase and pectinase were added and the physicochemical properties of the treated CA were analyzed. In addition, apple-CA jam was prepared using the enzyme-treated CA, which had the best antioxidant properties, and the physico...

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