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채소 및 육류 섭취의 상대적인 선호도와 암 발생의 연관성: 국민건강보험공단 국민건강정보자료 활용
Association between Relative Preference for Vegetables and Meat and Cancer Incidence in Korean Adults: A Nationwide Population-based Retrospective Cohort Study 원문보기

대한지역사회영양학회지 = Korean journal of community nutrition, v.26 no.3, 2021년, pp.211 - 227  

이가은 (서울대학교 생활과학대학 식품영양학과) ,  김안나 (서울대학교 생활과학대학 식품영양학과) ,  조현정 (서울대학교 생활과학대학 식품영양학과) ,  강민지 (서울대학교 4단계 BK21 지속가능 식품영양 교육연구팀) ,  문성지 (서울대학교 의과대학 예방의학교실) ,  김인아 (한양대학교 의과대학 직업환경의학교실) ,  고광필 (분당서울대학교병원 임상예방의학센터) ,  이정은 (서울대학교 생활과학대학 식품영양학과) ,  박수경 (서울대학교 의과대학 예방의학교실)

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Objectives: We aimed to examine the association between the relative preference for vegetables and meat and cancer incidence, in a population-based retrospective cohort in Korea. Methods: We included 10,148,131 participants (5,794,124 men; 4,354,007 women) who underwent national health screening bet...

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