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숙성 조건 변화에 의한 흑마늘의 이화학적 특성변화
Changes in Physicochemical Properties and by the Aging Conditions of Garlic 원문보기

한국산업융합학회 논문집 = Journal of the Korean Society of Industry Convergence, v.25 no.1, 2022년, pp.21 - 26  

서보영 (창신대학교 식품영양학과)

Abstract AI-Helper 아이콘AI-Helper

When garlic is aged for a certain period of time while maintaining proper humidity, it causes a browning reaction by its own ingredients and enzymes. In this study, the physicochemical properties were analyzed by varying the temperature conditions for aging garlic. It was found that about 20% of the...

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참고문헌 (14)

  1. 강재란, 강민정, 변희욱, 신정혜 "고지방-콜레스테롤 식이 급이 흰쥐에 대한 동결건조 마늘분말의 지질개선 효과", 한국식품영양과학회지, 46(9), pp. 1035-1044, (2017). 

  2. 김상균, 차보숙, 김우정 "박피마늘 뿌리부분을 이용한 Oleoresin의 제조 및 저장조건", 한국심품과학회지, 30(6), pp.1321-1326, (1998). 

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  10. 김정숙, 김지상, 안장우, 이극로, 이상태, 이윤정, 차윤환, 최덕주, 최희숙, "식품학" 지구문화사, pp.27-28, (2012). 

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  12. 신정혜, 최덕주, 이수정, 차지영, 김정균, 성낙주, "흑마늘 가공 중 이화학적 성분 및 항산화활성의 변화", 생명과학회지, 18(8), pp.1123-1131, (2008). 

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  14. 최혜정, 임보람, 하상철, 권기석, 김동완, 주우홍, "동결처리한 숙성 흑마늘의 이화학적 특성 및 항산화 활성" 한국생명과학회지, 27(4), pp. 471-475, (2017). 

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