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신선식품 콜드체인 EPS 패키징 시스템의 택배 유통환경 계측
Measurement of Delivery Service Environment for Cold Chain EPS Packaging System of Fresh Food 원문보기

한국포장학회지= Korean Journal of Packaging Science & Technology, v.28 no.1, 2022년, pp.67 - 73  

(고려대학교 생명공학과) ,  김수연 (고려대학교 생명공학과) ,  신양재 (고려대학교 생명공학과) ,  정현모 (경북과학대학교 물류패키징과) ,  박종민 (부산대학교 바이오산업기계공학과)

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The food cold chain refers to a technology and distribution supply chain applied to maintain a constant temperature suitable for the product from production (harvest) to delivery to consumers. In particular, in Korea, the insulation material used in the food cold chain is mostly EPS (Expanded Polyst...

주제어

참고문헌 (18)

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  3. 김수현, 박상훈, 이민아, 정현모. 2021. 이론적 열유동 및 랜덤 진동 해석을 적용한 EPS 보냉용기의 포장설계. 한국포장학회지 27(3): 175-180. 

  4. Park, J., Choi, S. and Jung, H.M. 2020. Measurement and analysis of vibration levels for truck transport environment in Korea. Applied Sciences 10(19): 6754. 

  5. 박종민, 최동수, 황성욱, 정현모. 2019. 적정 포장설계를 위한 수출용 배의 공진특성. 한국포장학회지 25(3): 125-130. 

  6. 정현모, 김수일. 2015. 국내 과실의 택배 유통환경 특성. 한국포장학회지 21(2): 61-65. 

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