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쏘팔메토(Saw Palmetto) 열매 추출물의 이화학적인 특성 연구
A Study on the Physicochemical Characteristics of Saw Palmetto Extract 원문보기

한국식품영양학회지 = The Korean journal of food and nutrition, v.36 no.3, 2023년, pp.202 - 208  

이정은 (경기대학교 일반대학원 대체의학과) ,  김정욱 (관세청 중앙관세분석소) ,  이희영 (관세청 중앙관세분석소) ,  엄지혜 (관세청 중앙관세분석소) ,  김종길 (관세청 중앙관세분석소) ,  이영열 (관세청 중앙관세분석소) ,  배현지 (관세청 중앙관세분석소) ,  김승우 (관세청 중앙관세분석소) ,  윤호정 (관세청 중앙관세분석소) ,  한수미 (관세청 중앙관세분석소) ,  고종호 (한국폴리텍바이오대학 바이오식품분석과) ,  국무창 (배화여자대학교 식품영양과) ,  이영상 (관세청 중앙관세분석소)

Abstract AI-Helper 아이콘AI-Helper

FT-IR, GC/MS, and ATR-FT-IR analyses were performed to confirm the physicochemical characteristics of saw palmetto fruit (SPF) extract. FT-IR analysis of the standard product showed that the band corresponding to the carbonyl bond of free fatty acid was stronger than the band of acyl-glyceride. Samp...

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참고문헌 (14)

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