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전통 누룩을 이용한 발효황기의 성분 변화
Changes in the Components of Astragalus membranaceus Fermented by Korean Traditional Nuruk 원문보기

한국식품영양학회지 = The Korean journal of food and nutrition, v.36 no.5, 2023년, pp.360 - 367  

강민혜 (농촌진흥청 국립원예특작과학원 인삼특작부) ,  이은숙 (농촌진흥청 국립원예특작과학원 인삼특작부) ,  지윤정 (농촌진흥청 국립원예특작과학원 인삼특작부) ,  김형돈 (농촌진흥청 국립원예특작과학원 인삼특작부) ,  김금숙 (농촌진흥청 국립원예특작과학원 인삼특작부) ,  최수지 (농촌진흥청 국립원예특작과학원 인삼특작부) ,  장귀영 (농촌진흥청 국립원예특작과학원 인삼특작부)

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The major active components of Astragalus membranaceus (AM) are isoflavones, which exist in the form of various glycosides. Nuruk is a traditional fermentation starter in Korea, and is suitable for the biotransformation of isoflavone glycosides because it contains various microorganisms and enzymes....

주제어

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