$\require{mediawiki-texvc}$

연합인증

연합인증 가입 기관의 연구자들은 소속기관의 인증정보(ID와 암호)를 이용해 다른 대학, 연구기관, 서비스 공급자의 다양한 온라인 자원과 연구 데이터를 이용할 수 있습니다.

이는 여행자가 자국에서 발행 받은 여권으로 세계 각국을 자유롭게 여행할 수 있는 것과 같습니다.

연합인증으로 이용이 가능한 서비스는 NTIS, DataON, Edison, Kafe, Webinar 등이 있습니다.

한번의 인증절차만으로 연합인증 가입 서비스에 추가 로그인 없이 이용이 가능합니다.

다만, 연합인증을 위해서는 최초 1회만 인증 절차가 필요합니다. (회원이 아닐 경우 회원 가입이 필요합니다.)

연합인증 절차는 다음과 같습니다.

최초이용시에는
ScienceON에 로그인 → 연합인증 서비스 접속 → 로그인 (본인 확인 또는 회원가입) → 서비스 이용

그 이후에는
ScienceON 로그인 → 연합인증 서비스 접속 → 서비스 이용

연합인증을 활용하시면 KISTI가 제공하는 다양한 서비스를 편리하게 이용하실 수 있습니다.

Free radical scavenging and α-glucosidase inhibitory activities of the extracts of Dystaenia takesimana from Ulleung Island
울릉 섬바디 추출물의 라디칼 소거 및 α-glucosidase 저해 활성 원문보기

한국식품저장유통학회지 = Korean journal of food preservation, v.26 no.2, 2019년, pp.246 - 252  

Kim, Jeong Hun ,  Jeong, Gyeong Han ,  Jeong, Yong-Ha ,  Kim, Tae Hoon

Abstract AI-Helper 아이콘AI-Helper

In this study, we investigated the free radical scavenging and α-glucosidase inhibitory activities of an aqueous methanolic extract from Dystaenia takesimana sourced from Ulleungdo. Seventy percent of the methanolic extract from D. takesimana was further divided into n-hexane, EtOAc and n-BuO...

참고문헌 (31)

  1. Nutrition, Fang 18 872 2002 10.1016/S0899-9007(02)00916-4 Free radicals, antioxidants, and nutrition 

  2. FEBS Lett Halliwell 281 9 1991 10.1016/0014-5793(91)80347-6 DNA damage by oxygen-derived species its mechanism and measurement in mammalian systems 

  3. Annu Rev Pharmacol Toxicol Klaunig 44 239 2004 10.1146/annurev.pharmtox.44.101802.121851 The role of oxidative stress in carcinogenesis 

  4. J Agric Food Chem Huang 53 1841 2005 10.1021/jf030723c The chemistry behind antioxidant capacity assays 

  5. Food Chem Jennings 114 1456 2009 10.1016/j.foodchem.2008.11.031 Effectiveness of natural versus synthetic antioxidants in a rice bran oil-based structured lipid 

  6. J Am Oil Chem Soc Farag 66 792 1989 10.1007/BF02653670 Antioxidant activity of some spice essential oils on linoleic acid oxidation in aqueous media 

  7. Trends Food Sci Technol Madsen 6 271 1995 10.1016/S0924-2244(00)89112-8 Spices as antioxidants 

  8. J Sci Food Agric Dapkevicius 77 140 1998 10.1002/(SICI)1097-0010(199805)77:1<140::AID-JSFA18>3.0.CO;2-K Antioxidant activity of extracts obtained by different isolation procedures from some aromatic herbs grown in Lithuania 

  9. Eur J Lipid Sci Technol Yanishlieva 108 776 2006 10.1002/ejlt.200600127 Natural antioxidants from herbs and spices 

  10. Expert Rev Cardiovasc Ther Fava 6 859 2008 10.1586/14779072.6.6.859 Role of postprandial hyperglycemia in cardiovascular disease 

  11. Am J Ther Israili 18 117 2011 10.1097/MJT.0b013e3181afbf51 Advances in the treatment of type 2 diabetes mellitus 

  12. Bioorg Med Chem Lett Hsieh 22 3912 2012 10.1016/j.bmcl.2012.04.108 Synthesis of chalcone derivatives as potential anti-diabetic agents 

  13. J Clin Periodontol Duarte 41 11 2014 10.1111/jcpe.12179 Local levels of inflammatory mediators in uncontrolled type 2 diabetic subjects with chronic periodontitis 

  14. Carbohydr Res Asano 253 235 1994 10.1016/0008-6215(94)80068-5 Sugars with nitrogen in the ring isolated from the leaves of Morus bombycis 

  15. J Nat Prod Mata 76 468 2013 10.1021/np300869g Mexican antidiabetic herbs: valuable sources of inhibitors of α-glucosidases 

  16. Kim 29 302 2006 Biol Pharm Bull 

  17. J Nat Prod Omar 75 1505 2012 10.1021/np300417q α-Glucosidase inhibitory hydrolyzable tannins from Eugenia jambolana seeds 

  18. Bioorg Med Chem Lett Choi 28 476 2018 10.1016/j.bmcl.2017.12.014 Chemical constituents from Taraxacum officinale and their α-glucosidase inhibitory activities 

  19. Phytochemistry Ha 155 114 2018 10.1016/j.phytochem.2018.08.001 Chalcone derivatives from the root bark of Morus alba L. act as inhibitors of PTP1B and α-glucosidase 

  20. Food Sci Biotechnol Yin 24 301 2015 10.1007/s10068-015-0040-0 In vitro efficacy evaluation for prevention of diabetes and diabetic complications using Aster sphathulifolius 

  21. Pl Syst Evol Pfosser 256 159 2005 10.1007/s00606-005-0374-9 Evolution of Dystaenia takesimana (Apiaceae), endemic to Ullung Island, Korea 

  22. Arch Pharm Res Kim 29 617 2006 10.1007/BF02968244 Chemical constituents of the root of Dystaenia takeshimana and their anti-inflammatory activity 

  23. Korean J Food Sci Technol Oh 31 984 1999 Isolation and identification of growth inhibition substance on L. monocytogenes from Dystaenia takesimana Kitagawa 

  24. Food Chem Tawaha 104 1372 2007 10.1016/j.foodchem.2007.01.064 Antioxidant activity and total phenolic content of selected Jordanian plant species 

  25. Nature Blois 181 1199 1958 10.1038/1811199a0 Antioxidant determinations by the use of a stable free radical 

  26. Free Radical Bio Med Re 26 1231 1999 10.1016/S0891-5849(98)00315-3 Antioxidant activity applying an improved ABTS radical cation decolorization assay 

  27. J Nat Med Kim 70 811 2016 10.1007/s11418-016-1014-0 A novel α-glucosidase inhibitory constituent from Uncaria gambir 

  28. Bioorg Med Chem Sang 10 2233 2002 10.1016/S0968-0896(02)00089-5 Chemical studies on antioxidant mechanism of tea catechins: analysis of radical reaction products of catechin and epicatechin with 2, 2-diphenyl-1-picrylhydrazyl 

  29. J Agric Food Chem Wang 51 1506 2003 10.1021/jf0259415 Antioxidant properties and phytochemical characteristics of extracts from Lactuca indica 

  30. Phytochemistry Thuong 68 2432 2007 10.1016/j.phytochem.2007.05.031 Anti-oxidant constituents from Sedum takesimense 

  31. Phytochemistry Chan 71 1360 2010 10.1016/j.phytochem.2010.04.013 Potent α-glucosidase inhibitors from the roots of Panax japonicus CA Meyer var. major 

관련 콘텐츠

오픈액세스(OA) 유형

BRONZE

출판사/학술단체 등이 한시적으로 특별한 프로모션 또는 일정기간 경과 후 접근을 허용하여, 출판사/학술단체 등의 사이트에서 이용 가능한 논문

이 논문과 함께 이용한 콘텐츠

저작권 관리 안내
섹션별 컨텐츠 바로가기

AI-Helper ※ AI-Helper는 오픈소스 모델을 사용합니다.

AI-Helper 아이콘
AI-Helper
안녕하세요, AI-Helper입니다. 좌측 "선택된 텍스트"에서 텍스트를 선택하여 요약, 번역, 용어설명을 실행하세요.
※ AI-Helper는 부적절한 답변을 할 수 있습니다.

선택된 텍스트

맨위로