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쌀의 영양학적.기능적 우수성
Nutritional and Functional Properties of Rice 원문보기

한국식품저장유통학회 2002년도 창립 10주년 기념 국제학술심포지움, 2002 Aug. 01, 2002년, pp.64 - 71  

하태열 (한국식품개발연구원 쌀연구팀)

Abstract AI-Helper 아이콘AI-Helper

Rice(Oryza stiva L.) is a major cereal food providing nourishment to over half of the world's populations and was considered only as a source of energy. However, The recent many researches have been made to suggest that rice may relate to prevention chronic disease and health-promoting properties su...

AI 본문요약
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문제 정의

  • 따라서 본고에서는 그동안 연구된 쌀의 영양에 관한 연구결과들을 중심으로 우리의 주식인 쌀의 영양학적, 기능적 우수성에 대하여 재검토해 보고자 한다.
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