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국화 국산품종 고품질 재배 및 수확 후 관리 기술 개발
Cultivation techniques and post-harvest management for high quality of domestic chrysanthemum cultivars 원문보기

보고서 정보
주관연구기관 국립원예특작과학원
National Institute of Horticultural and Herbal Science
보고서유형최종보고서
발행국가대한민국
언어 한국어
발행년월2016-02
과제시작연도 2015
주관부처 농촌진흥청
Rural Development Administration(RDA)
등록번호 TRKO201600003063
과제고유번호 1395041557
사업명 신품종지역적응연구
DB 구축일자 2016-06-25
DOI https://doi.org/10.23000/TRKO201600003063

초록

Ⅳ. 연구개발결과
1. ‘백마’, ‘운백’은 2주간의 25.1℃처리로 탈춘화 되었다.
2. 국내육성 스탠다드 국화의 발근양상은 ‘백마’, ‘백설’, ‘선미’ 품종이 우수하였다.
3. ‘백설’ 품종이 동계난방비 절약을 위한 작형에서 유리하였다.
3. 양액 공급시 전․후부의 급액량 편차는 점적관의 길이가 길어질수록, 1회 관수시간이 짧아질수록 커지는 경향을 보였다
4. 흰녹병의 발병은 저온․다습 조건에서 빨랐다.
5. 국화의 절화 수명은 수확2단계 예냉처리구가 절화 수명이 증가하였다.

Abstract

1. Chrysanthemum is occupy 10% of whole flower production in Korea. The high consumption of cut chrysanthemum at Japan is benefit to Korea. In the japanese market, but Southeast Asian countries such as Malaysia and China is superior than Korea. So we conducted this study to lead at japanese market t

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