Lavender 및 tea tree는 항균력이 있으면서도 안전한 오일로 여러 문헌에 많이 소개되어 있다. 이 두 오일을 이용하여 부작용 우려가 높은 기존의 합성 방부제를 대신할 천연 방부제로의 가능성을 연구해 보았다. 이 연구에 사용된 균주눈 Candida albicans, Pseudomonas aeruginosa, Staphylococcus aureus로 세 가지이다. Disc paper method를 이용해 항균력 실험을 한 결과 lavender, tea tree 오일 둘 다 우수한 항균효과가 나타났고, lavender, tea tree 혼합 오일에서도 항균효과가 관찰되었다. 하지만 혼합에 의한 상승효과는 관찰하지 못하였다. Broth ...
Lavender 및 tea tree는 항균력이 있으면서도 안전한 오일로 여러 문헌에 많이 소개되어 있다. 이 두 오일을 이용하여 부작용 우려가 높은 기존의 합성 방부제를 대신할 천연 방부제로의 가능성을 연구해 보았다. 이 연구에 사용된 균주눈 Candida albicans, Pseudomonas aeruginosa, Staphylococcus aureus로 세 가지이다. Disc paper method를 이용해 항균력 실험을 한 결과 lavender, tea tree 오일 둘 다 우수한 항균효과가 나타났고, lavender, tea tree 혼합 오일에서도 항균효과가 관찰되었다. 하지만 혼합에 의한 상승효과는 관찰하지 못하였다. Broth dilution method를 이용한 최소저해농도 실험 결과 lavender, tea tree 오일 둘 다 C. albicans와 S. aureus에서는 1%이하로 나왔고, P. aeruginosa에선 2%로 관찰되어 최소저해농도를 2%로 결정 하였다. 위 두 방법을 통하여 실험을 한 결과를 바탕으로, 화장품 방부력 실험을 하였다. 실험 결과 lavender, tea tree 오일 둘 다 기존 합성 방부제와 비교하였을 때 높거나 유사한 방부 효과가 관찰되었고, lavender, tea tree 혼합 오일을 넣었을 때는 원액을 넣은 화장품과 비교하여 상승효과는 관찰하지 못하였다. 결과적으로 lavender, tea tree 오일이 기존의 합성 방부제를 대체할 수 있는 천연 방부제로의 가능성이 있다고 판단된다.
Lavender 및 tea tree는 항균력이 있으면서도 안전한 오일로 여러 문헌에 많이 소개되어 있다. 이 두 오일을 이용하여 부작용 우려가 높은 기존의 합성 방부제를 대신할 천연 방부제로의 가능성을 연구해 보았다. 이 연구에 사용된 균주눈 Candida albicans, Pseudomonas aeruginosa, Staphylococcus aureus로 세 가지이다. Disc paper method를 이용해 항균력 실험을 한 결과 lavender, tea tree 오일 둘 다 우수한 항균효과가 나타났고, lavender, tea tree 혼합 오일에서도 항균효과가 관찰되었다. 하지만 혼합에 의한 상승효과는 관찰하지 못하였다. Broth dilution method를 이용한 최소저해농도 실험 결과 lavender, tea tree 오일 둘 다 C. albicans와 S. aureus에서는 1%이하로 나왔고, P. aeruginosa에선 2%로 관찰되어 최소저해농도를 2%로 결정 하였다. 위 두 방법을 통하여 실험을 한 결과를 바탕으로, 화장품 방부력 실험을 하였다. 실험 결과 lavender, tea tree 오일 둘 다 기존 합성 방부제와 비교하였을 때 높거나 유사한 방부 효과가 관찰되었고, lavender, tea tree 혼합 오일을 넣었을 때는 원액을 넣은 화장품과 비교하여 상승효과는 관찰하지 못하였다. 결과적으로 lavender, tea tree 오일이 기존의 합성 방부제를 대체할 수 있는 천연 방부제로의 가능성이 있다고 판단된다.
The antimicrobial activity of lavender and tea tree essential oils against Candida albicans, Pseudomonas aeruginosa, Staphylococcus aureus was investigated. This investigation's purpose is determining the efficacy of the antimicrobial activity of lavender oil and tea tree oil for natural preservativ...
The antimicrobial activity of lavender and tea tree essential oils against Candida albicans, Pseudomonas aeruginosa, Staphylococcus aureus was investigated. This investigation's purpose is determining the efficacy of the antimicrobial activity of lavender oil and tea tree oil for natural preservatives used in cosmetics. Both lavender oil and tea tree oil showed great antimicrobial effect on test of paper disc method, also lavender oil and tea tree oil combination, too. The minimum inhibitory concentration (MIC) of lavender oil and tea tree oil were range between 0.8% and 2.0% against C. albicans, P. aeruginosa, S. aureus. The efficacy of the preservative systems of essential oils alone and in combination of cosmetic product, tested against the three micro-organisms satisfied the Cosmetics, Toiletries, and Fragrance Association (CTFA). There was 99.9% reduction of the three micro-organisms within 7 days and no increase untill 4 weeks. In conclusion, lavender oil and tea tree oil are have a good possibility to replace synthetic preservatives.
The antimicrobial activity of lavender and tea tree essential oils against Candida albicans, Pseudomonas aeruginosa, Staphylococcus aureus was investigated. This investigation's purpose is determining the efficacy of the antimicrobial activity of lavender oil and tea tree oil for natural preservatives used in cosmetics. Both lavender oil and tea tree oil showed great antimicrobial effect on test of paper disc method, also lavender oil and tea tree oil combination, too. The minimum inhibitory concentration (MIC) of lavender oil and tea tree oil were range between 0.8% and 2.0% against C. albicans, P. aeruginosa, S. aureus. The efficacy of the preservative systems of essential oils alone and in combination of cosmetic product, tested against the three micro-organisms satisfied the Cosmetics, Toiletries, and Fragrance Association (CTFA). There was 99.9% reduction of the three micro-organisms within 7 days and no increase untill 4 weeks. In conclusion, lavender oil and tea tree oil are have a good possibility to replace synthetic preservatives.
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