홍차는 세계에서 가장 많이 소비되는 차이며 많은 사람들의 사랑을 받는 기호음료이다. 국토가 넓어 다양한 차를 생산해내는 중국은 기후조건에 따라 산지별로 홍차의 상품이 헤아릴 수 없을 만큼 다양하다. 이렇게 다양한 홍차가 만들어질 수 있었던 계기는 송나라가 멸망하고 농민 출신의 황제 주원장이 황제가 된 뒤 산차를 생산하기 시작하면서부터이다. 단차 폐지령 이후 제다방법이 바뀌면서 명 후기에 발효차 기술이 등장하였다. 16세기말 17세기 초에 복건성 무이산에서 발효차가 만들어졌고, 이 발효차가 발전하는 과정에 소종차가 탄생하였다. 명나라 말 복건성에서 발효차인 소종차가 나온 뒤, 송백으로 훈배한 소종차를 오차(烏茶)라 하여 검은 차라 불렀다. 그러나 중국인들은 이러한 차를 마시지 않았다. 그 이유는 당시에는 주로 녹차를 생산하여 마셨기 때문이다. 하지만 이렇게 만들어진 오차는 소종차를 탄생시켰고, 서양에 수출하여 유럽인들의 사랑을 많이 받았다. 중국의 차농들은 마시지 않았지만 향신료 문화에 젖어있던 서양인들의 입에는 잘 맞았기 때문이다. 19세기에 서양에서 발효차의 수요는 점점 늘어갔다. 따라서 중국에서 서양으로의 차 수출 또한 활발해졌다. 그러자 무이산에서 가까운 지역인 탄양, 백림, 정화 등에서도 소종차의 제다법으로 차가 만들어지면서 공부홍차가 탄생하게 되었다. 시간이 흐르면서 복건성에서 멀리 떨어진 안휘성, 사천성, 운남성 등의 다른 성에서도 소종차의 제다법을 받아들였다. 그리고 그곳만의 제다기술이 더해져 공부홍차가 생산되었다. 중국의 공부홍차는 종류가 많고 산지분포도 광범위하다. 또한 제다과정이 섬세하고 정교하며 시간과 정성이 들어가는 중국의 전통 제다 방법으로 만들어진다. 공부홍차는 중국의 전체 차 생산의 약 11.3%(2015년)를 차지하며 생산이 꾸준히 증가하고 있다. 중국은 17개 성에서 다양한 차류가 생산되고 그중 12개 성에서 공부홍차가 생산되는 만큼 종류도 다양하고 맛도 다양하다. 중국인도 잘 알지 못하고 맛도 보지 못했던 홍차들이 생산되어 외국으로 수출되었다. 중국은 차의 나라답게 지금도 많은 공부홍차의 종류가 개발되어 수출되고 있다. 공부홍차로 만들어지는 ...
홍차는 세계에서 가장 많이 소비되는 차이며 많은 사람들의 사랑을 받는 기호음료이다. 국토가 넓어 다양한 차를 생산해내는 중국은 기후조건에 따라 산지별로 홍차의 상품이 헤아릴 수 없을 만큼 다양하다. 이렇게 다양한 홍차가 만들어질 수 있었던 계기는 송나라가 멸망하고 농민 출신의 황제 주원장이 황제가 된 뒤 산차를 생산하기 시작하면서부터이다. 단차 폐지령 이후 제다방법이 바뀌면서 명 후기에 발효차 기술이 등장하였다. 16세기말 17세기 초에 복건성 무이산에서 발효차가 만들어졌고, 이 발효차가 발전하는 과정에 소종차가 탄생하였다. 명나라 말 복건성에서 발효차인 소종차가 나온 뒤, 송백으로 훈배한 소종차를 오차(烏茶)라 하여 검은 차라 불렀다. 그러나 중국인들은 이러한 차를 마시지 않았다. 그 이유는 당시에는 주로 녹차를 생산하여 마셨기 때문이다. 하지만 이렇게 만들어진 오차는 소종차를 탄생시켰고, 서양에 수출하여 유럽인들의 사랑을 많이 받았다. 중국의 차농들은 마시지 않았지만 향신료 문화에 젖어있던 서양인들의 입에는 잘 맞았기 때문이다. 19세기에 서양에서 발효차의 수요는 점점 늘어갔다. 따라서 중국에서 서양으로의 차 수출 또한 활발해졌다. 그러자 무이산에서 가까운 지역인 탄양, 백림, 정화 등에서도 소종차의 제다법으로 차가 만들어지면서 공부홍차가 탄생하게 되었다. 시간이 흐르면서 복건성에서 멀리 떨어진 안휘성, 사천성, 운남성 등의 다른 성에서도 소종차의 제다법을 받아들였다. 그리고 그곳만의 제다기술이 더해져 공부홍차가 생산되었다. 중국의 공부홍차는 종류가 많고 산지분포도 광범위하다. 또한 제다과정이 섬세하고 정교하며 시간과 정성이 들어가는 중국의 전통 제다 방법으로 만들어진다. 공부홍차는 중국의 전체 차 생산의 약 11.3%(2015년)를 차지하며 생산이 꾸준히 증가하고 있다. 중국은 17개 성에서 다양한 차류가 생산되고 그중 12개 성에서 공부홍차가 생산되는 만큼 종류도 다양하고 맛도 다양하다. 중국인도 잘 알지 못하고 맛도 보지 못했던 홍차들이 생산되어 외국으로 수출되었다. 중국은 차의 나라답게 지금도 많은 공부홍차의 종류가 개발되어 수출되고 있다. 공부홍차로 만들어지는 차나무의 품종은 찻잎의 크기에 따라 대엽(大葉)과 중․소엽(中․小葉) 두 가지 품종으로 나누어진다. 대엽종은 교목형으로 주관이 뚜렷하며, 주로 운남성에서 생산되며 대표적인 것이 전홍 공부홍차이다. 그 외에는 중․소엽종이 대부분이다. 중국의 홍차는 품종에 따른 분류 이외에도 차구와 산지분류로 나뉘며, 각 산지마다 특징적인 맛을 내는 홍차들이 생산되고 있다. 공부홍차의 모태인 소종차의 특징은 백송(흰소나무) 또는 송진을 많이 함유한 나뭇가지로 훈연 시켜 훈연 향이 난다는 점이다. 하지만 요즘 중국 사람들은 훈연 향보다는 깔끔한 차 맛을 좋아해서 예전보다 훈연 향을 적게 낸다. 한편 홍차의 품질 등급이 낮으면 송백나무 훈연을 많이 한다. 기문홍차는 세계 3대 홍차답게 지금도 영국인들이 좋아하는 홍차이며 수출도 많이 한다. 기문홍차는 훈연을 적당히 시켜 외국인이 좋아하는 기문향 장미향이 나는 것이 특징이다. 요즘은 아주 어린잎으로 홍차를 만들어 훈연을 시키지 않은 차도 생산한다. 특히 기계제다 시 기문홍차의 유절과정에서 잘라진 찻잎의 유념을 통해 바늘처럼 아주 가늘게 말아 생산하는 것 또한 기문홍차의 특징이기도 하다. 운남성 전홍 공부홍차는 대엽종 찻잎으로 제다하며 차의 맛이 강하여 다양한 상품을 만들어 낸다 홍쇄차도 생산하여 외국으로 수출하고 있다. 한국의 차도 다양한 제다방법으로 차를 생산하여, 시장에서 소비자의 기호요구에 맞는 제품개발과 제다법 등의 많은 연구가 필요 할 것이다. 차를 소비하는 차인들은 한국차에 대한 특성을 고려하여 외국차와의 비교 안목을 가져야 한국 차의 발전이 더 나아 갈 것이다.
홍차는 세계에서 가장 많이 소비되는 차이며 많은 사람들의 사랑을 받는 기호음료이다. 국토가 넓어 다양한 차를 생산해내는 중국은 기후조건에 따라 산지별로 홍차의 상품이 헤아릴 수 없을 만큼 다양하다. 이렇게 다양한 홍차가 만들어질 수 있었던 계기는 송나라가 멸망하고 농민 출신의 황제 주원장이 황제가 된 뒤 산차를 생산하기 시작하면서부터이다. 단차 폐지령 이후 제다방법이 바뀌면서 명 후기에 발효차 기술이 등장하였다. 16세기말 17세기 초에 복건성 무이산에서 발효차가 만들어졌고, 이 발효차가 발전하는 과정에 소종차가 탄생하였다. 명나라 말 복건성에서 발효차인 소종차가 나온 뒤, 송백으로 훈배한 소종차를 오차(烏茶)라 하여 검은 차라 불렀다. 그러나 중국인들은 이러한 차를 마시지 않았다. 그 이유는 당시에는 주로 녹차를 생산하여 마셨기 때문이다. 하지만 이렇게 만들어진 오차는 소종차를 탄생시켰고, 서양에 수출하여 유럽인들의 사랑을 많이 받았다. 중국의 차농들은 마시지 않았지만 향신료 문화에 젖어있던 서양인들의 입에는 잘 맞았기 때문이다. 19세기에 서양에서 발효차의 수요는 점점 늘어갔다. 따라서 중국에서 서양으로의 차 수출 또한 활발해졌다. 그러자 무이산에서 가까운 지역인 탄양, 백림, 정화 등에서도 소종차의 제다법으로 차가 만들어지면서 공부홍차가 탄생하게 되었다. 시간이 흐르면서 복건성에서 멀리 떨어진 안휘성, 사천성, 운남성 등의 다른 성에서도 소종차의 제다법을 받아들였다. 그리고 그곳만의 제다기술이 더해져 공부홍차가 생산되었다. 중국의 공부홍차는 종류가 많고 산지분포도 광범위하다. 또한 제다과정이 섬세하고 정교하며 시간과 정성이 들어가는 중국의 전통 제다 방법으로 만들어진다. 공부홍차는 중국의 전체 차 생산의 약 11.3%(2015년)를 차지하며 생산이 꾸준히 증가하고 있다. 중국은 17개 성에서 다양한 차류가 생산되고 그중 12개 성에서 공부홍차가 생산되는 만큼 종류도 다양하고 맛도 다양하다. 중국인도 잘 알지 못하고 맛도 보지 못했던 홍차들이 생산되어 외국으로 수출되었다. 중국은 차의 나라답게 지금도 많은 공부홍차의 종류가 개발되어 수출되고 있다. 공부홍차로 만들어지는 차나무의 품종은 찻잎의 크기에 따라 대엽(大葉)과 중․소엽(中․小葉) 두 가지 품종으로 나누어진다. 대엽종은 교목형으로 주관이 뚜렷하며, 주로 운남성에서 생산되며 대표적인 것이 전홍 공부홍차이다. 그 외에는 중․소엽종이 대부분이다. 중국의 홍차는 품종에 따른 분류 이외에도 차구와 산지분류로 나뉘며, 각 산지마다 특징적인 맛을 내는 홍차들이 생산되고 있다. 공부홍차의 모태인 소종차의 특징은 백송(흰소나무) 또는 송진을 많이 함유한 나뭇가지로 훈연 시켜 훈연 향이 난다는 점이다. 하지만 요즘 중국 사람들은 훈연 향보다는 깔끔한 차 맛을 좋아해서 예전보다 훈연 향을 적게 낸다. 한편 홍차의 품질 등급이 낮으면 송백나무 훈연을 많이 한다. 기문홍차는 세계 3대 홍차답게 지금도 영국인들이 좋아하는 홍차이며 수출도 많이 한다. 기문홍차는 훈연을 적당히 시켜 외국인이 좋아하는 기문향 장미향이 나는 것이 특징이다. 요즘은 아주 어린잎으로 홍차를 만들어 훈연을 시키지 않은 차도 생산한다. 특히 기계제다 시 기문홍차의 유절과정에서 잘라진 찻잎의 유념을 통해 바늘처럼 아주 가늘게 말아 생산하는 것 또한 기문홍차의 특징이기도 하다. 운남성 전홍 공부홍차는 대엽종 찻잎으로 제다하며 차의 맛이 강하여 다양한 상품을 만들어 낸다 홍쇄차도 생산하여 외국으로 수출하고 있다. 한국의 차도 다양한 제다방법으로 차를 생산하여, 시장에서 소비자의 기호요구에 맞는 제품개발과 제다법 등의 많은 연구가 필요 할 것이다. 차를 소비하는 차인들은 한국차에 대한 특성을 고려하여 외국차와의 비교 안목을 가져야 한국 차의 발전이 더 나아 갈 것이다.
Black tea is the most consumed tea in the world and is a favorite beverage of many people. China, which produces a wide variety of cars with a wide land area, can not count on the products of tea by mountain area according to climatic conditions. The reason why these various tea can be made is from ...
Black tea is the most consumed tea in the world and is a favorite beverage of many people. China, which produces a wide variety of cars with a wide land area, can not count on the products of tea by mountain area according to climatic conditions. The reason why these various tea can be made is from the time when the Song Dynasty was destroyed and the emperor of the emperor from the peasant became the emperor and began to produce the mountain tea. The fermented tea technology emerged in the late period when the Jade method was changed after the abolition. In the late 16th and early 17th centuries, fermentation tea was produced in Wuyishan, Fujian province, and a fermentation tea was developed in the course of development of this fermentation tea. After Ming Dynasty, a fermented car from Fujian province came out, the slave car, which was slaughtered by Songbai, was called 茶 and was called a black tea. However, the Chinese did not drink these tea. The reason for this is that at that time he mainly produced and drank green tea. However, this kind of error has created a car of the sort, exported to the West and received a lot of love from Europeans. The Chinese farmers did not drink, but they were well suited to the mouths of Westerners who were soaked in spice culture. In the 19th century, the demand for fermented tea in the West increased. As a result, tea exports from China to the West have become more active. Then, in the nearby areas of Wuyi Mountain, such as Tanjang, Baikrim, and Purification, tea was made by the jade method of the submerged tea, and the study tea was born. Over time, other provinces such as Anhui, Sichuan, and Yunnan, which are far from Fujian province, have accepted the jihadism of the proletariat. And the Jade technology was added to it, and the tea was produced. There are many types of study tea in China, and the distribution of mountain regions is also wide. Also, the Jade process is made by the traditional Jade method of China, which is delicate, elaborate and time-sensitive. The study black tea accounts for about 11.3% (2015) of China's total tea production, and production is steadily increasing. There are various tea varieties in 17 provinces in China, and there are various kinds and flavors as well as the study tea is produced in 12 provinces. Black tea, which Chinese people did not know well and did not taste, was produced and exported to foreign countries. As China is a country of tea, many types of study tea are still being developed and exported. The tea varieties made of black tea are divided into two types according to the size of the tea leaves: large leaves, middle leaves and middle leaves. The bracts are mainly arboreal and dominant. They are mainly produced in Yunnan province. Other than that, most of them are medium and small leaflets. In addition to the tea varieties, black tea is divided into tea and mountain regions, and tea is produced with distinctive flavors in each region. The characteristic of the scion tea, the mother of study tea, is the smell of smoke with the smell of twigs with a lot of white pine or rosin. But nowadays, Chinese people like the smell of tea rather than the smell of smoke, so they are less smoky than before. On the other hand, if the quality grade of tea is low, a lot of pine trees are smoked. Gimun tea is the world 's third - largest black tea, and is still the favorite black tea of the British people, and also export a lot. Korean tea is characterized by the smell of fumigant, which is favored by foreigners. Nowadays, tea leaves are made with very young leaves, which do not smoke. Especially, it is a feature of the tea black tea that it produces very thin like a needle through the mind of the tea leaves cut in the process of the jade tea of the jade tea. Yunnan-jeon Hong tea is made from the leaves of broad-leaved tea leaves and produces a variety of products with strong tea taste. In Korea, too, many studies such as product development and jade medicine are needed to produce tea by various Jedi methods and meet the consumers' preference in the market. Considering the characteristics of the Korean car, the difference between the car and the foreign car will make the development of the Korean car better.
Black tea is the most consumed tea in the world and is a favorite beverage of many people. China, which produces a wide variety of cars with a wide land area, can not count on the products of tea by mountain area according to climatic conditions. The reason why these various tea can be made is from the time when the Song Dynasty was destroyed and the emperor of the emperor from the peasant became the emperor and began to produce the mountain tea. The fermented tea technology emerged in the late period when the Jade method was changed after the abolition. In the late 16th and early 17th centuries, fermentation tea was produced in Wuyishan, Fujian province, and a fermentation tea was developed in the course of development of this fermentation tea. After Ming Dynasty, a fermented car from Fujian province came out, the slave car, which was slaughtered by Songbai, was called 茶 and was called a black tea. However, the Chinese did not drink these tea. The reason for this is that at that time he mainly produced and drank green tea. However, this kind of error has created a car of the sort, exported to the West and received a lot of love from Europeans. The Chinese farmers did not drink, but they were well suited to the mouths of Westerners who were soaked in spice culture. In the 19th century, the demand for fermented tea in the West increased. As a result, tea exports from China to the West have become more active. Then, in the nearby areas of Wuyi Mountain, such as Tanjang, Baikrim, and Purification, tea was made by the jade method of the submerged tea, and the study tea was born. Over time, other provinces such as Anhui, Sichuan, and Yunnan, which are far from Fujian province, have accepted the jihadism of the proletariat. And the Jade technology was added to it, and the tea was produced. There are many types of study tea in China, and the distribution of mountain regions is also wide. Also, the Jade process is made by the traditional Jade method of China, which is delicate, elaborate and time-sensitive. The study black tea accounts for about 11.3% (2015) of China's total tea production, and production is steadily increasing. There are various tea varieties in 17 provinces in China, and there are various kinds and flavors as well as the study tea is produced in 12 provinces. Black tea, which Chinese people did not know well and did not taste, was produced and exported to foreign countries. As China is a country of tea, many types of study tea are still being developed and exported. The tea varieties made of black tea are divided into two types according to the size of the tea leaves: large leaves, middle leaves and middle leaves. The bracts are mainly arboreal and dominant. They are mainly produced in Yunnan province. Other than that, most of them are medium and small leaflets. In addition to the tea varieties, black tea is divided into tea and mountain regions, and tea is produced with distinctive flavors in each region. The characteristic of the scion tea, the mother of study tea, is the smell of smoke with the smell of twigs with a lot of white pine or rosin. But nowadays, Chinese people like the smell of tea rather than the smell of smoke, so they are less smoky than before. On the other hand, if the quality grade of tea is low, a lot of pine trees are smoked. Gimun tea is the world 's third - largest black tea, and is still the favorite black tea of the British people, and also export a lot. Korean tea is characterized by the smell of fumigant, which is favored by foreigners. Nowadays, tea leaves are made with very young leaves, which do not smoke. Especially, it is a feature of the tea black tea that it produces very thin like a needle through the mind of the tea leaves cut in the process of the jade tea of the jade tea. Yunnan-jeon Hong tea is made from the leaves of broad-leaved tea leaves and produces a variety of products with strong tea taste. In Korea, too, many studies such as product development and jade medicine are needed to produce tea by various Jedi methods and meet the consumers' preference in the market. Considering the characteristics of the Korean car, the difference between the car and the foreign car will make the development of the Korean car better.
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