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[학위논문] 단백질 강화 LL면 개발을 위한 밀가루-농축대두단백 복합체의 가공적성 연구
Studies on the processing performance of wheat flour and soy protein concentrate composites for developing protein-fortified long-life noodles 원문보기


윤성 (세종대학교 대학원 식품생명공학과 국내석사)

초록
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전 세계적으로COVID-19 상황에 따른 건강에 대한 관심 증가로 고단백질 식품에 관한 수요가 크게 증가하고 있다. 단백질 강화 원료로서, 대두 원료는 저렴한 가격, 우수한 영양 및 좋은 가용성으로 인해 널리 사용되고 있다. 그러나 아직까지 다양한 단백질 강화식품 개발을 위한 농축대두단백의 가공적성을 분석한 연구는 부족한 실정이다.
본 연구에서는 밀가루-농축대두단백 복합체를 long-life (...

Abstract AI-Helper 아이콘AI-Helper

The global demand for high-protein foods has been significantly rising due to the increased concerns about health, especially in this COVID-19 situation. As a protein-fortified ingredient, soy protein concentrate (SPC) are widely used because of their advantages such as affordable cost, superior nut...

Keyword

#soy protein concentrate long-life noodle protein fortification rheology time-domain NMR 

학위논문 정보

저자 윤성
학위수여기관 세종대학교 대학원
학위구분 국내석사
학과 식품생명공학과
지도교수 이수용
발행연도 2022
키워드 soy protein concentrate long-life noodle protein fortification rheology time-domain NMR
언어 eng
원문 URL http://www.riss.kr/link?id=T16095561&outLink=K
정보원 한국교육학술정보원

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