식품에 잔류하는 보존료를 동시에 정성 및 정량 분석하고자 수증기 증류법에 의한 전처리한 용액을 HPLC주입하여 Chromatogram을 얻었다. cosmosil $5C_{18}$ HPLC column을 상용하였고, 이동상 용매로서는 1% phosphotic acid와 acetonitrile(60 : 40) 혼합용매를 사용하였고 220 nm의 검출 파장 조건에서 실험해 본 결과 분리도가 좋은 chromatogram을 얻었다. 따라서 수증기 증류법에 의해 단 한번의 전처리 과정을 거쳐 HPLC를 이용하여 보존료를 동시 분석, 정성 및 정량이 가능하였다.
식품에 잔류하는 보존료를 동시에 정성 및 정량 분석하고자 수증기 증류법에 의한 전처리한 용액을 HPLC주입하여 Chromatogram을 얻었다. cosmosil $5C_{18}$ HPLC column을 상용하였고, 이동상 용매로서는 1% phosphotic acid와 acetonitrile(60 : 40) 혼합용매를 사용하였고 220 nm의 검출 파장 조건에서 실험해 본 결과 분리도가 좋은 chromatogram을 얻었다. 따라서 수증기 증류법에 의해 단 한번의 전처리 과정을 거쳐 HPLC를 이용하여 보존료를 동시 분석, 정성 및 정량이 가능하였다.
A Liquid Chromatogaphic Method was applied to analyze the following nine preservatives used for foods simultaneously; propionic acid, sorbic acid, benzoic acid, dehydroacetic acid, ethyl p-hydroxy benzoate, propyl p-hydroxy benzoate, i-butyl p-hydroxy benzoate, butyl p-hydroxy benzoate, ethyl salyci...
A Liquid Chromatogaphic Method was applied to analyze the following nine preservatives used for foods simultaneously; propionic acid, sorbic acid, benzoic acid, dehydroacetic acid, ethyl p-hydroxy benzoate, propyl p-hydroxy benzoate, i-butyl p-hydroxy benzoate, butyl p-hydroxy benzoate, ethyl salycilate. A cosmosil $5C_{I8}$ was used and 1% phosphoric acid-acetonitrile (60 : 40) was used as the mobile phase. Pretreatment of the food sample with steam distillation improved the resolution of peaks at 220 nm.
A Liquid Chromatogaphic Method was applied to analyze the following nine preservatives used for foods simultaneously; propionic acid, sorbic acid, benzoic acid, dehydroacetic acid, ethyl p-hydroxy benzoate, propyl p-hydroxy benzoate, i-butyl p-hydroxy benzoate, butyl p-hydroxy benzoate, ethyl salycilate. A cosmosil $5C_{I8}$ was used and 1% phosphoric acid-acetonitrile (60 : 40) was used as the mobile phase. Pretreatment of the food sample with steam distillation improved the resolution of peaks at 220 nm.
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