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곡류 및 버섯류의 평형함수율 및 박층건조방정식에 관한 연구(II) - 표고버섯에 대하여 -
Equilibrium Moisture Contents and Thin Layer Drying Equations of Cereal Grains and Mushrooms (II) - for Oak Mushroom (Lentinus erodes) - 원문보기

한국농업기계학회지 = Journal of the Korean Society for Agricultural Machinery, v.27 no.3, 2002년, pp.219 - 226  

금동혁 (Dept. of Bio-Mechatronic Engineering, SungkyungKwan University) ,  김훈 (Dept. of Bio-Mechatronic Engineering, SungkyungKwan University) ,  홍남운 (Bohae Brewery)

Abstract AI-Helper 아이콘AI-Helper

Desorption equilibrium moisture contents of oak mushroom were measured by the static method using salt solutions at flour temperature levels of 35$\^{C}$, 45$\^{C}$, 55$\^{C}$ and 6$\^{C}$ and five relative humidity levels in the range from 11.0% to 90.8%....

주제어

AI 본문요약
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문제 정의

  • 따라서, 본 연구의 목적은 실험을 통하여 표고버섯의 정적 평형함 수율과 열풍건조 속도를 측정하고, 적정한 건조 모델을 개발하는데 있다.
  • 본 연구는 표고버섯의 평형함 수율과 건조모델을 개발하기 위하여 수행되었다. 평형함 수율은 온도 4수준(35P, 45t, 55t, 651), 상대 습도 5수준 (11.

가설 설정

  • 건조 모델의 실험상수는 건조 온도와 상대습도의 함수로 가정하고 다음식(9)로 설정하였다.
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참고문헌 (11)

  1. Transactions of the ASAE 10 552 1967 10.13031/2013.39727 

  2. Transaction of the ASAE 27 561 1984 10.13031/2013.32828 

  3. Journal of Research 81A 89 1977 

  4. Agriculture Engineering 2 29 1952 

  5. J. of the Korean Society for Agricultural Machinery 25 47 2000 

  6. J. of the Korean Society for Agricultural Machinery 22 11 1997 

  7. Lewis, W. K.. The Rate of Drying of Solid Materials.. The Journal of industrial and engineering chemistry, vol.13, no.5, 427-432.

  8. Oswin, C. R.. The kinetics of package life. III. The isotherm. Journal of the Society of Chemical Industry, vol.65, no.12, 419-421.

  9. Transaction of the ASAE 30 1478 1987 10.13031/2013.30589 

  10. Trans. of the ASAE 27 195 1984 10.13031/2013.32759 

  11. Transaction of the ASAE 11 582 1968 10.13031/2013.39473 

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