최소 단어 이상 선택하여야 합니다.
최대 10 단어까지만 선택 가능합니다.
다음과 같은 기능을 한번의 로그인으로 사용 할 수 있습니다.
NTIS 바로가기한국식품영양과학회지 = Journal of the Korean Society of Food Science and Nutrition, v.32 no.3, 2003년, pp.375 - 380
신진숙 (계명대학교 식품가공학과) , 이오석 (계명대학교 전통미생물자원개발 및 산업화센터) , 김경은 (㈜계명푸덱스) , 정용진 (계명대학교 식품가공학과)
The study was carried out to set up alcohol fermentation condition for uncooked brown rice. Response surface methodology (RSM) was applied to optimize and monitor of the alcohol fermentation condition with uncooked brown rice. The primary variables were conducted the reaction surface regression anal...
* AI 자동 식별 결과로 적합하지 않은 문장이 있을 수 있으니, 이용에 유의하시기 바랍니다.
이서래. 1986. 한국의 발효식품. 이화여대출판부, 서울. p 205.
Park KH, Oh BH, Hong SS, Lee KH. 1984. Production of alcohol from starch without cooking. J Korean Agric Chem Soc 27: 198-204.
Lee SY, Shin YC, Lee SH, Park SS, Kim HS, Byun SM. 1984. Saccharification of uncooked starch. Korean J Food Sci Technol 16: 463-471.
Chung MJ, Hou WN, Jeong JH, Hajime T. 1990. Studies on the development and the characteristics of the powerful raw starch digesting enzyme. Kor J Appl Microbiol Biotech 18: 251-259.
Park DC, Lee YH. 1990. Mechanism of enzymatic hydrolysis of raw corn starch by purified glucoamylase or $\alpha$ -amylase in an agitated bead reaction system. Kor J Appl Microbiol Biotech 18: 260-267.
Choi SH, Kim CJ, Lee SK. 1989. Attrition effect of beads on enzymatic saccharification of raw starch. J Korean Agric Chem Soc 32: 374-377.
Nakagawa K, Onota A. 1996. Accumulation of $\gamma$ -aminobutyric acid (GABA) in the rice germ. Food Processing 31: 43-46.
Krogsgaard-Larsen P. 1989. GABA receptors. In Receptor Pharmacology and Function. Williams M, Glennon RA, Timmermans PMWM, eds. Marcel Dekker, Inc, New York. p 349-383.
하태열, 김혜영. 1994. 쌀의 영양학적 특성에 관한 연구. 한국 식품개발연구원.
류미라, 남영중. 1994. 곡류 부산물의 혈압상승 억제물질 탐색과 기능성 식품. 한국식품개발연구원.
Chun HS, Kim IH, Kim YJ, Kim KH. 1994. Inhibitory effect of rice extract on the chemically induced mutagenesis. Korean J Food Sci Technol 26: 188-192
Jeong YJ, Seo JH, Jung SH, Shin SR, Kim KS. 1998. The quality comparison of uncleaned rice vinegar by two stages fermentation with commercial uncleaned rice vinegar. Korean J Postharvest Sci Technol 5: 374-379.
SAS. SAS/STAT: User's Guide Version 6. 4th ed. SAS institute Inc, Cary, NC. Vol 2, p 1457-1487.
한국식품공업협회. 2001. 식품공전. 한국식품공업협회. p 553-555.
국세청. 1999. 국세청기술연구소 주류분석규정. 국세청. p 37-38.
Luchsinger WW, Cornesky RA. 1962. Reducing power by the dinitrosalicylic acid method. Anal Biochem 4: 346-347.
Shon SK, Rho YH, Kim HJ, Bae AM. 1990. Takju brewing of uncooked rice starch using Rhizopus koji. Korean J Appl Microbiol Biotechnol 18: 506-510.
Kim SD, Kim MH, Ham SS. 2000. Preparation and quality of uncooked-colored wine using black rice. Korean Soc Food Sci Nutr 29: 224-230.
O PS, Cha DJ, Suh HW. 1986. Alcohol fermentation of naked barley without cooking. Korean J Appl Microbiol Bioeng 14: 415-420.
이인숙. 2001. 올방개를 이용한 전통약주의 품질특성에 관한 연구. 석사학위, 건국대학교.
Lee SY, Shin YC, Lee SH, Park SS, Kim HS, Byun SM. 1984. Saccharification of uncooked starch. Korean J Food Sci Technol 16: 463-471.
이순애. 1995. 원료 백미의 분쇄정도에 따른 무증자당화 탁주의 발효특성. 석사학위, 경북대학교.
*원문 PDF 파일 및 링크정보가 존재하지 않을 경우 KISTI DDS 시스템에서 제공하는 원문복사서비스를 사용할 수 있습니다.
출판사/학술단체 등이 한시적으로 특별한 프로모션 또는 일정기간 경과 후 접근을 허용하여, 출판사/학술단체 등의 사이트에서 이용 가능한 논문
※ AI-Helper는 부적절한 답변을 할 수 있습니다.