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강원도 원주지역 초,중,고등학생의 식습관 및 섭식행동에 관한 단면연구
A Cross-Sectional Study of Dietary Habits and Eating Behavior amongst Elementary, Middle and High School Students in Wonju City 원문보기

保健敎育健康增進學會誌 = Korean journal of health education and promotion, v.20 no.1, 2003년, pp.159 - 172  

허혜경 (연세대학교 원주의대 간호학과) ,  박소미 (연세대학교 원주의대 간호학과) ,  김기연 (연세대학교 원주의대 간호학과) ,  김춘배 (연세대학교 원주의대 예방의학교실) ,  안정숙 (연세대학교 원주의대 정신과학교실) ,  송희영 (연세대학교 원주의대 정신과학교실) ,  김기경

Abstract AI-Helper 아이콘AI-Helper

Purpose : The purpose of this study was to investigated the dietary habits of students in order to identify risk groups according to their Body Mass Index (BMI), and to compare the eating behavior of students in the normal range (19${\le}$24) and those in risk groups (BMI${\le}$<...

주제어

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문제 정의

  • 발생을 예방할 수 있다. 이에 본 연구에서는 우선 강원도 원주시 일부 아동 및 청소년을 대상으로 식습관과 섭식행동 실태를 조사함으로써 영양관리 프로그램의 개발 방향을 제시하기 위함이다. 이를 위한 구체적인 목적은 다음과 같다.
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참고문헌 (24)

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