최소 단어 이상 선택하여야 합니다.
최대 10 단어까지만 선택 가능합니다.
다음과 같은 기능을 한번의 로그인으로 사용 할 수 있습니다.
NTIS 바로가기한국식품과학회지 = Korean journal of food science and technology, v.36 no.2 = no.174, 2004년, pp.349 - 354
문성양 (강릉대학교 해양생명공학부) , 장태은 (강릉대학교 해양생명공학부) , 우건조 (식품의약품안전청) , 신일식 (강릉대학교 해양생명공학부)
Predictive growth model of Vibrio parahaemolyticus in modified surimi-based imitation crab broth was investigated. Growth curves of V. parahaemolyticus were obtained by measuring cell concentration in culture broth under different conditions (
* AI 자동 식별 결과로 적합하지 않은 문장이 있을 수 있으니, 이용에 유의하시기 바랍니다.
Ross T, McMeekin TA. Predictive microbiology. Int. J. Food Microbiol. 23: 241-264 (1994)
Coleman ME, Marks HM. Qualitative and quantitative risk assessment. Food Control 10: 289-297 (1999)
Baker DA. Application of modelling in HACCP plan development. Int. J. Food Microbiol. 25: 251-261 (1995)
Notermans S, Gallhoff G, Zwitering MH, Mead GC. The HACCP concept: specification of criteria using quantitative risk assesment. Food Microbiol. 12: 81-90 (1995)
Ross T, McMeekin TA. Predictive microbiology. Int. J. Food Microbiol. 23: 241-264 (1994)
Yano N. Predictive Microbiology and its application in food industry. Jpn. J. Food Microbiol. 15: 81-87 (1998)
AOAC. Official Methods of Analysis. Method 940.36. Association of Official Analytical Chemists, Arlington, VA, USA (2000)
Ratkowsky DA, Ross T. Modelling the bacterial growth/no growth interface. Lett. Appl. Microbiol. 20: 29-33 (1995)
Duncan DB. Multiple-range and multiple F test. Biometrics 11:1-42(1955)
Miles DW. Predicting the growth of Vibrio parahaemolyticus. BS thesis, University of Tasmania, Tasmania, AU (1994)
Ratkowsky DA, Lowry RK, McMeekin TA, Stokes AN, Chandler RE. Model for bacterial culture growth rate through the entire biokinetic temperature range, J. Bacteriol. 154: 1222-1226 (1983)
Zwietering MH, de Koos JT, Hasenack BE, de Wit JC, van 'T Riet K. Modeling of bacterial growth as a function of temperature. Appl. Environ. Milcobiol. 57: 1094-1101 (1991)
Zwietering MH, Cuppers HGAH, de Wit JC, van 'T Riet K. Evaluation of data transformations and validation of a model for the effect of temperature on bacterial growth. Appl. Environ. Microbiol. 60: 195-203 (1994)
Miles DW, Thomas R, Olley J, Thomas A, McMeekin TA. Development and evaluation of a predictive model for the effect of temperature and water activity on the growth rate of Vibrio parahaemolyticus, Int. J. Food Microbiol. 38: 133-142 (1997)
*원문 PDF 파일 및 링크정보가 존재하지 않을 경우 KISTI DDS 시스템에서 제공하는 원문복사서비스를 사용할 수 있습니다.
출판사/학술단체 등이 한시적으로 특별한 프로모션 또는 일정기간 경과 후 접근을 허용하여, 출판사/학술단체 등의 사이트에서 이용 가능한 논문
※ AI-Helper는 부적절한 답변을 할 수 있습니다.