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양잠산물분말을 첨가한 조미김의 영양성분분석에 관한 연구
A Study on the Sensory Evaluation and Nutritional Analysis of Functional Laver Added with Sericulture Powder 원문보기

韓國食生活文化學會誌 = Journal of the Korean Society of Food Culture, v.20 no.4, 2005년, pp.416 - 420  

김애정 (혜전대학 식품영양과) ,  여정숙 (혜전대학 식품영양과) ,  우경자 (인하대학교 식품영양학과) ,  강영림 (경복초등학교 영양과) ,  임영희 (대전대학교 식품영양학과) ,  김미원 (대전대학교 식품영양학과) ,  김명희 (대전대학교 식품영양학과)

Abstract AI-Helper 아이콘AI-Helper

This study was carried out to make functional laver added with sericulture powder which have a effect of prevention adult diseases such as diabetes mellitus, hypertention, and obesity. In our lab. a lot of study have been performed about functional effect of sericulture(mulberry leaf, silkpeptide an...

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문제 정의

  • 따라서 본 연구에서는 현대인의 성인병 예방을 위해 요구되는 영양성분을 고루 갖춘 김을 편리하게 섭취할 수 있고 기능성 식품으로 제조하기 위해 최근 기능성 효과가 규명된 뽕잎, 누에 및 실크펩타이드분말을 조미김 제조시 첨가한 후 관능평가, 일반 성분 및 무기질함량을 조사하였다.
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