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남해안 어류양식장 해수 및 양식어류의 위생지표세균 및 병원성세균 조사
Survey of Sanitary Indicative Bacteria and Pathogenic Bacteria in Fish Farms on the Southern Coast of Korea 원문보기

한국수산학회지 = Journal of the Korean Fisheries Society, v.38 no.6, 2005년, pp.359 - 364  

손광태 (국립수산과학원 식품위생팀) ,  오은경 (국립수산과학원 식품위생팀) ,  이태식 (국립수산과학원 식품위생팀) ,  이희정 (국립수산과학원 식품위생팀) ,  김풍호 (국립수산과학원 식품위생팀) ,  김지회 (국립수산과학원 식품위생팀)

Abstract AI-Helper 아이콘AI-Helper

The distributions of sanitary indicative bacteria and pathogenic bacteria in seawater and four species of farmed fishes, including oliver flounder (Paralichthys olivaceus), black rock fish (Sebastes schlegeli), red sea bream (Pagrus major) and sea bass (Lateolabrax japonicus), collected at fish farm...

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문제 정의

  • 본 연구는 우리나라 연안 어류양식장에 대한 위생 안전평가를 위하여 주요 양식어류 및 사육용수에 대한 위생지표세균, 병원성 비브리오, 그리고 식중독 원인세균인 포도상구균, 살모넬라, 이질균 등을 모니터링하였다.
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참고문헌 (26)

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