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알로에 첨가 식빵의 품질 특성
Quality Characteristics of Bread with Added Aloe(Aloe vera Linne) 원문보기

한국식품영양학회지 = The Korean journal of food and nutrition, v.20 no.4, 2007년, pp.399 - 405  

신두호 (우송공업대학 식품과학계열) ,  김동원 (우송공업대학 식품과학계열) ,  정용남 (우송정보대학 외식조리과)

Abstract AI-Helper 아이콘AI-Helper

The quality characteristics of breads made by adding levels of 30%, 60%, and 100% aloe gel were investigated. The 60% aloe gel sample had a larger dough volume than the control dough. Also, the loaf volume and specific volume of the bread made with 60% aloe gel were larger than those of the control ...

주제어

AI 본문요약
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문제 정의

  • 알로에 잎은 겉껍질은 질기고 단단하나 속은 겔 상태로 되어 있다. 따라서 본 연구에서는 식품영양학 및 기능상으로 우수한 알로에 겔을 밀가루와 혼합 반죽하여 식빵의 제조 가능성과 관능적 특성에 미치는 영향을 검토하였다.
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참고문헌 (19)

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