통상적으로 식물의 열매, 잎, 뿌리 등의 추출물이 가지는 다양한 효능이 밝혀짐에 따라 점차 천연소재에 대한 관심이 증가하고 있는 추세이다. 본 연구에서는 복분자 딸기로부터 얻은 4종(미숙과, 완숙과, 잎/줄기, 뿌리의 에탄을 추출물)의 각기 다른 추출물에 대한 항산화, 미백, 항주름 효과를 비교하였다. 복분자 딸기의 항산화 및 항염 효과에 대한 몇몇의 보고가 있지만 효능에 대한 연구는 충분하지 않다. 따라서 복분자 추출물의 화장품적 효능 효과를 비교한 결과, 미백효과 및 주름개선효과에 있어, 미숙과부위의 추출물이 다른 부위의 추출물에 비하여 효과가 높은 것으로 관찰되었다. 이 결과를 바탕으로 복분자 딸기의 미숙과는 완숙과나 잎/줄기, 뿌리보다 화장품 원료로 더 높은 응용 가능성을 가지고 있음을 알 수 있었다.
통상적으로 식물의 열매, 잎, 뿌리 등의 추출물이 가지는 다양한 효능이 밝혀짐에 따라 점차 천연소재에 대한 관심이 증가하고 있는 추세이다. 본 연구에서는 복분자 딸기로부터 얻은 4종(미숙과, 완숙과, 잎/줄기, 뿌리의 에탄을 추출물)의 각기 다른 추출물에 대한 항산화, 미백, 항주름 효과를 비교하였다. 복분자 딸기의 항산화 및 항염 효과에 대한 몇몇의 보고가 있지만 효능에 대한 연구는 충분하지 않다. 따라서 복분자 추출물의 화장품적 효능 효과를 비교한 결과, 미백효과 및 주름개선효과에 있어, 미숙과부위의 추출물이 다른 부위의 추출물에 비하여 효과가 높은 것으로 관찰되었다. 이 결과를 바탕으로 복분자 딸기의 미숙과는 완숙과나 잎/줄기, 뿌리보다 화장품 원료로 더 높은 응용 가능성을 가지고 있음을 알 수 있었다.
Recently plant extracts have obtained increased attention because of their health-related beneficial aspects. In this study, we evaluated anti-oxidation, whitening and anti-wrinkle of four different extracts obtained from Rubus coreanus (ethanol extracts of unripe, ripe fruits, leaves/stems, and roo...
Recently plant extracts have obtained increased attention because of their health-related beneficial aspects. In this study, we evaluated anti-oxidation, whitening and anti-wrinkle of four different extracts obtained from Rubus coreanus (ethanol extracts of unripe, ripe fruits, leaves/stems, and roots). The ethanol extract of unripe fruits of Rubus coreanus generally showed stronger whitening and the anti-wrinkle activities than other extracts of Rubus coreanus. As a results, we knew that the ethanol extract of unripe Rubus coreanus fruit had mote possibility as a whitening and anti-wrinkle ingredient for skin care products.
Recently plant extracts have obtained increased attention because of their health-related beneficial aspects. In this study, we evaluated anti-oxidation, whitening and anti-wrinkle of four different extracts obtained from Rubus coreanus (ethanol extracts of unripe, ripe fruits, leaves/stems, and roots). The ethanol extract of unripe fruits of Rubus coreanus generally showed stronger whitening and the anti-wrinkle activities than other extracts of Rubus coreanus. As a results, we knew that the ethanol extract of unripe Rubus coreanus fruit had mote possibility as a whitening and anti-wrinkle ingredient for skin care products.
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제안 방법
Conditioned medium from each sample was also subjected to protein analysis of MMP2, -2, and collagen. For this experiment, culture medium in each tissue culture dish was collected and concentrated using a Centricon 10 microconcentrator (Amicon, Beverly, MA, USA), and 5-fold concentrated condi tioned medium (20 /jL) was then used for SDS-PAGE analysis. Densitometic analysis for protein bands was done using Scion Image NIH Image program.
이론/모형
5 mM sodium pyrophosphate, 1 mM glycerolphosphate, 1 mM NgVQ, 1 /ig/mL leupeptin, and 1 mM PMSF). The lysates were clarified by centrifugation at 12, 000 x g for 15 min at 4℃, and protein content was measured by the Bradford method. The protein was separated by SDS- PAGE and blotted to nitrocellulose membrane (0.
참고문헌 (5)
J. H. Park, S. M. Oh, S. S. Lim, Y. S. Lee, H. K. Shin, Y. S. Oh, N. H. Choe, J. H. Park, and J. K. Kim, Induction of heme oxygenase-1 mediates the anti-inflammatory effects of the ethanol extract of Rubus coreanus in murine macrophages, Biochem. Biophys. Res. Comun., 351(1), 146 (2006)
K. H. Lee and E. M. Choi, Rubus coreanus Miq. extract promotes osteoblast differentiation and ingibits bone-resorbing mediators in MC3T3-E1 cells, Am. J. Chin. Med., 34(4), 643 (2006)
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