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영양표시읽기 교육을 통한 초등학생의 식생활 태도 개선
Improvement of Dietary Attitudes of Elementary Students by Nutrition Labeling Education 원문보기

대한지역사회영양학회지 = Korean journal of community nutrition, v.12 no.2, 2007년, pp.168 - 177  

현선미 (서울교육대학교 생활과학교육과) ,  김정원 (서울교육대학교 생활과학교육과)

Abstract AI-Helper 아이콘AI-Helper

The purpose of this study was to improve the dietary attitudes of elementary students through nutrition labeling education. A class of fifth-grade elementary students was selected and educated for basic nutrition and reading of nutrition labeling for 8 weeks by using education materials from the KFD...

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문제 정의

  • 위 실정에 근거해 본 연구에서는 영양교육의 한 도구로 초등학생들에게 영양표시읽기 교육을 실시하여 교육 전후 아동의 식습관 및 신체계측 변화를 관찰함으로써 초등학교 수준에서 영양표시 읽기 교육의 현장 적용 효과를 평가하고 그 개선점을 도출하고자 하였다.
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