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허브 추출물에 따른 매작과의 품질 특성
Quality Characteristics of Maejakgwa with Added Herb Extracts 원문보기

한국식품영양학회지 = The Korean journal of food and nutrition, v.21 no.3, 2008년, pp.312 - 319  

김경숙 (경상대학교 가정교육과.교육연구원) ,  최선영 (경상대학교 가정교육과.교육연구원)

Abstract AI-Helper 아이콘AI-Helper

The principal objective of was to assess the effects of herb extracts on the antioxidant activity and quality characteristics of Maejakgwa. The total phenolic and flavonoid contents were found to be the highest by a significant degree in the rosemary, lavender, thyme, lemon balm and olive samples, i...

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문제 정의

  • 따라서 본 연구에서는 허브의 활용도와 전통한과인 매작과의 품질 개선을 위하여 허브의 항산화 활성과 허브를 첨가한 매작과의 관능적인 품질 특성을 측정함으로써 실제 식품에의 이용 가능성을 알아보고 학문적인 영역을 넓히는 기초자료로 마련하고자 한다.
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