$\require{mediawiki-texvc}$

연합인증

연합인증 가입 기관의 연구자들은 소속기관의 인증정보(ID와 암호)를 이용해 다른 대학, 연구기관, 서비스 공급자의 다양한 온라인 자원과 연구 데이터를 이용할 수 있습니다.

이는 여행자가 자국에서 발행 받은 여권으로 세계 각국을 자유롭게 여행할 수 있는 것과 같습니다.

연합인증으로 이용이 가능한 서비스는 NTIS, DataON, Edison, Kafe, Webinar 등이 있습니다.

한번의 인증절차만으로 연합인증 가입 서비스에 추가 로그인 없이 이용이 가능합니다.

다만, 연합인증을 위해서는 최초 1회만 인증 절차가 필요합니다. (회원이 아닐 경우 회원 가입이 필요합니다.)

연합인증 절차는 다음과 같습니다.

최초이용시에는
ScienceON에 로그인 → 연합인증 서비스 접속 → 로그인 (본인 확인 또는 회원가입) → 서비스 이용

그 이후에는
ScienceON 로그인 → 연합인증 서비스 접속 → 서비스 이용

연합인증을 활용하시면 KISTI가 제공하는 다양한 서비스를 편리하게 이용하실 수 있습니다.

[국내논문] Effects of Dietary Glycine Betaine on Growth and Pork Quality of Finishing Pigs 원문보기

Asian-Australasian journal of animal sciences, v.22 no.5, 2009년, pp.706 - 711  

Yang, Han Sul (Department of Animal Science, Gyeongsang National University) ,  Lee, Jeong Ill (Livestock Promotion Research Institute) ,  Joo, Seon Tea (Department of Animal Science, Gyeongsang National University) ,  Park, Gu Boo (Department of Animal Science, Gyeongsang National University)

Abstract AI-Helper 아이콘AI-Helper

This study was carried out to compare the growth performance and quality properties of pork from finishing pigs fed different levels of betaine. A total 120 female pigs (Landrace${\times}$Yorkshire${\times}$Duroc) were fed either a control commercial diet or the control diet su...

Keyword

AI 본문요약
AI-Helper 아이콘 AI-Helper

* AI 자동 식별 결과로 적합하지 않은 문장이 있을 수 있으니, 이용에 유의하시기 바랍니다.

문제 정의

  • One of the primary goals of this study was to determine whether dietary betaine supplementation would increase muscle tissue betaine and, if so, whether it would affect pork quality. Betaine concentrations were significantly higher (p<0.
본문요약 정보가 도움이 되었나요?

참고문헌 (24)

  1. Alvarado, C. Z. and A. R. Sams. 2000. The influence of postmortem electrical stimulation on rigor mortis development, calpastatin activity, and tenderness in broiler and duck pectoralis. Poult. Sci. 79:1364-1368 

  2. AOAC. 2000. Official methods of analysis of the association of official analytical chemists. 17th ed. Association of Official Analytical Chemists. Washington, DC 

  3. Bagnasco, S., R. Balaban, H. M. Fales, Y. M. Yang and M. Burg. 1986. Predominant osmotically active organic solutes in rat and rabbit renal medullas. J. Biol. Chem. 261:5872-5877 

  4. Campbell, R. G., D. J. Cadogan, W. C. Morley, R. Vusitale and E. Virtance. 1995. Interrelationship between dietary methionine and betaine on the growth performance of pigs from 65 to 100 kg. J. Anim. Sci. 73(Suppl. 1):82(Abstr.) 

  5. Cromwell, G. L., M. D. Lindemann, J. R. Randolph, H. J. Monegue, K. M. Laurent and G. R. Parker. 1999. Efficacy of betaine as a carcass modifier in finishing pigs fed normal and reduced energy diets. J. Anim. Sci. 77(Suppl. 1):179(Abstr.). 

  6. D'Souza, D. N., F. R. Dunshea R. D. Warner and B. J. Leury. 1998. The effect of handingpre-slaughter and carcass processing rate post-slaughter on pork quality. Meat Sci. 50:429-437 

  7. Feng, J., X. Liu, Y. Z. Wang and Z. R. Xu. 2006. Effects of betaine on performance, carcass characteristics and hepatic betainehomocysteine methyltransferase activity in finishing barrows. Asian-Aust. J. Anim. Sci. 19:403-405 

  8. Fernandez, C., L. Gallego and C. J. Lopez-Bote. 1998. Effect of betaine on fat content in growing lamb. Anim. Feed Sci. Technol. 73:329-338 

  9. Haydon, K. D., R. G. Campbell and T. J. Prince. 1995. Effect of dietary betaine additions and amino:calorie ration on performance and carcass traits of finishing pigs. J. Anim. Sci. 73(Suppl. 1):83(Abstr.) 

  10. Hur, S. J., H. S. Yang, G. B. Park and S. T. Joo. 2007. Effects of dietary glycine betaine on pork quality in different muscle types. Asian-Aust. J. Anim. Sci. 20:1754-1760 

  11. Joo, S. T., R. G. Kauffman, B. C. Kim and G. B. Park. 1999. The relationship of sarcoplasmic and myofibrillar protein solubility to colour and water-holding capacity in porcine longissimus muscle. Meat Sci. 52:291-297 

  12. Kim, S. K., K. H. Choi and Y. C. Kim. 2003. Effect of acute betaine administration on hepatic metabolism of S-amino acids in rats and mice. Biochem. Pharmacol. 65:1565-1574 

  13. Lawrence, B. V., A. P. Schinckel, O. Adeola and K. Cera. 2002. Impact of betaine on pig finishing performance and carcass composition. J. Anim. Sci. 80:475-482 

  14. Lever, M., P. C. M. Sizeland, C. M. Frampton and S. T. Chambers. 2004. Short and long-term variation of plasma glycine betaine concentrations in humans. Clin. Biochem. 37:184-190 

  15. Li, L. L., Z. P. Hou, Y. L. Yin, Y. H. Liu, D. X. Hou, B. Zhang, G. Y. Wu, S. W. Kim, M. Z. Fan, C. B. Yang, X. F. Kong, Z. R. Tang, H. Z. Peng, D. Deng, Z. Y. Deng, M. Y. Xie, H. Xiong, P. Kang and S. X. Wang. 2007. Intramuscular administration of zinc metallothionein to preslaughter stressed pigs improves anti-oxidative status and pork quality. Asian-Aust. J. Anim. Sci. 20:761-767 

  16. Matthews, J. O., L. L. Southern, A. D. Higbie, M. A. Persica and T. D. Bidner. 2001. Effects of betaine on growth, carcass characteristics, pork quality, and plasma metabolites of finishing pigs. J. Anim. Sci. 79:722-728 

  17. Matthews, J. O., L. L. Southern, J. E. Pontif, A. D. Higbie and T. D. Bidner. 1998. Interactive effects of betaine, crude protein, and net energy in fishing pigs. J. Anim. Sci. 76:2444-2455 

  18. $\phi$ verland, M. K., A. R $\phi$ rvik and A. Skrede. 1999. Effect of trimethylamine oxide and betaine in swine diet on growth performance, carcass characteristics, nutrient digestibility, and sensory quality of pork. J. Anim. Sci. 77:2143-2153 

  19. Saarinen, M. T., H. Kettuene, K. Pulliainen, S. Peuranen, K. Tiihonen and J. Remus. 2001. A novel method to analyze betaine in chicken liver: Effect of dietary betaine and choline supplementation on the hepatic betaine concentration in broiler chicks. J. Agric. Food Chem. 49:559-563 

  20. Schrama, J. W., M. J. W. Heetkamp, P. H. Simmins and W. J. J. Gerrits. 2003. Dietary hetaine supplementation affects energy metabolism of pigs. J. Anim. Sci. 81(5):1202-1209 

  21. Verreschi, D. C., R. H. S. Souza, P. V. R. Logato, K. K. Iseki and R. T. Freitas. 2000. Effects of dietary betaine on lipid metabolism of the pacus, Piaractus mesopotamicus, Holmberg (1917) in laboratory conditions. Comp. Biochem. Physiol. 126:152 

  22. Wood, J. D., R. I. Richardson, G. R. Nute, A. V. Fisher, M. M. Camp, E. Kasapidou, P. R. Sheard and M. Enser. 2003. Effects of fatty acids on meat quality: a review. Meat Sci. 66:21-32 

  23. Yu, D. Y., Z. R. Xu and W. F. Li. 2004. Effects of betaine on growth performance and carcass characteristics in growing pigs. Asian-Aust. J. Anim. Sci. 17:1700-1704 

  24. Zulkifli, I., S. A. Mysahra and L. Z. Jin. 2004. Dietary supplementation of betaine and response to high temperature stress in male broiler chickens. Asian-Aust. J. Anim. Sci. 17:244-249 

저자의 다른 논문 :

활용도 분석정보

상세보기
다운로드
내보내기

활용도 Top5 논문

해당 논문의 주제분야에서 활용도가 높은 상위 5개 콘텐츠를 보여줍니다.
더보기 버튼을 클릭하시면 더 많은 관련자료를 살펴볼 수 있습니다.

관련 콘텐츠

오픈액세스(OA) 유형

BRONZE

출판사/학술단체 등이 한시적으로 특별한 프로모션 또는 일정기간 경과 후 접근을 허용하여, 출판사/학술단체 등의 사이트에서 이용 가능한 논문

이 논문과 함께 이용한 콘텐츠

저작권 관리 안내
섹션별 컨텐츠 바로가기

AI-Helper ※ AI-Helper는 오픈소스 모델을 사용합니다.

AI-Helper 아이콘
AI-Helper
안녕하세요, AI-Helper입니다. 좌측 "선택된 텍스트"에서 텍스트를 선택하여 요약, 번역, 용어설명을 실행하세요.
※ AI-Helper는 부적절한 답변을 할 수 있습니다.

선택된 텍스트

맨위로