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한식조리전공의 교육과정에 관한 조리전공 고등학생과 대학생의 인식 조사
The Perceptions of Culinary Art High School and Undergraduate Students on the Curriculum for Korean Culinary Arts Majors 원문보기

한국지역사회생활과학회지 = The Korean Journal of Community Living Science, v.21 no.4, 2010년, pp.489 - 498  

김성민 (우송대학교 외식조리학부) ,  이나영 (연세대학교 식품영양과학연구소) ,  정혜정 (우송대학교 외식조리유학과)

Abstract AI-Helper 아이콘AI-Helper

The purpose of the study was to investigate the perceptions and opinions of culinary art high school and undergraduate students on the curriculum for Korean culinary arts education. The results of the research were as follows. High school students were found to be more satisfied regarding their culi...

주제어

참고문헌 (19)

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  2. 나영선.정재홍.강종헌.이정훈(1999) 전문대학 조리과의 교육내용에 관한 연구. 한국조리학회지 5(2), 31-56. 

  3. 정효선.윤혜현(2004) 산학실습 교육 프로그램에 대한 중요도와 만족도에 관한 연구 -조리학 전공 대학생을 중심으로-. 호텔경영학연구 13 (2), 257-275. 

  4. 한국대학교육협의회(2010) 입학정보포털_대학정보. (2010. 07. 15). http://www.univ.kcue.or.kr/classList.do 

  5. 한국식품연구원(2008) 한식 마케팅 모형 개발 연구. 

  6. 한국외식정보(주)(2007) FTA 대비 한국음식 세계화를 위한 정책방향 연구. 

  7. aT농림수산물유통공사(2008) 세계적 한식요리 아카데미 육성모델개발. 

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  16. Lee JH(2007) A study on the comparison of satisfaction among culinary students based on the differences in perception of OJT program Korean J Culinary Res 13(3), 91-104. 

  17. Lee MA(2008) Global strategy of Korean foods. Food Science & Industry 4, 2-15. 

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  19. Park KK(2007) A study on the evaluation of education cooking skill formative. J Foodservice Man Soc of Korea 3, 219-243. 

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