$\require{mediawiki-texvc}$

연합인증

연합인증 가입 기관의 연구자들은 소속기관의 인증정보(ID와 암호)를 이용해 다른 대학, 연구기관, 서비스 공급자의 다양한 온라인 자원과 연구 데이터를 이용할 수 있습니다.

이는 여행자가 자국에서 발행 받은 여권으로 세계 각국을 자유롭게 여행할 수 있는 것과 같습니다.

연합인증으로 이용이 가능한 서비스는 NTIS, DataON, Edison, Kafe, Webinar 등이 있습니다.

한번의 인증절차만으로 연합인증 가입 서비스에 추가 로그인 없이 이용이 가능합니다.

다만, 연합인증을 위해서는 최초 1회만 인증 절차가 필요합니다. (회원이 아닐 경우 회원 가입이 필요합니다.)

연합인증 절차는 다음과 같습니다.

최초이용시에는
ScienceON에 로그인 → 연합인증 서비스 접속 → 로그인 (본인 확인 또는 회원가입) → 서비스 이용

그 이후에는
ScienceON 로그인 → 연합인증 서비스 접속 → 서비스 이용

연합인증을 활용하시면 KISTI가 제공하는 다양한 서비스를 편리하게 이용하실 수 있습니다.

Comparative study of Clostridium perfringens, Salmonella spp. and E. coli focused on characteristics of E. coli O157 isolated from pigs of HACCP- and non-HACCP-accredited swine farms in Korea 원문보기

大韓獸醫學會誌 = Korean journal of veterinary research, v.50 no.2 = no.139, 2010년, pp.113 - 116  

Keum, Hyun Ok (College of Veterinary Medicine and BK21 Program for Veterinary Science, Seoul National University) ,  Kim, Hye Kwon (College of Veterinary Medicine and BK21 Program for Veterinary Science, Seoul National University) ,  Rho, Se Mi (College of Veterinary Medicine and BK21 Program for Veterinary Science, Seoul National University) ,  Moon, Hyoung Joon (College of Veterinary Medicine and BK21 Program for Veterinary Science, Seoul National University) ,  Park, Seong Jun (College of Veterinary Medicine and BK21 Program for Veterinary Science, Seoul National University) ,  Park, Bong Kyun (College of Veterinary Medicine and BK21 Program for Veterinary Science, Seoul National University)

Abstract AI-Helper 아이콘AI-Helper

To determine the prevalence of Escherichia (E.) coli O157 : H7 from pigs after the Hazard Analysis and Critical Control Point (HACCP) system has been applied to Korean swine farm since 2006, 291 fecal samples were tested between May and December in 2008. Four E. coli O157:non-H7 (1.4%) were isolated...

주제어

AI 본문요약
AI-Helper 아이콘 AI-Helper

* AI 자동 식별 결과로 적합하지 않은 문장이 있을 수 있으니, 이용에 유의하시기 바랍니다.

문제 정의

  • The system has been applied to slaughter house mandatorily in 2004, and to swine farms optionally in 2006 due to the effbrts of governments to eri야ire the food safety. Thus, the main purpose of this study was to investigate the patterns and characteristics ofE coli 0157 isolated from pigs recently after the HACCP system application. Additionally, since Salmonella spp.
본문요약 정보가 도움이 되었나요?

참고문헌 (12)

  1. Botteldoorn N, Heyndrickx M, Rijpens N, Herman L. Detection and characterization of verotoxigenic Escherichia coli by a VTEC/EHEC multiplex PCR in porcine faeces and pig carcass swabs. Res Microbiol 2003, 154, 97-104. 

  2. Chapman PA, Siddons CA, Cerdan Malo AT, Harkin MA. A 1-year study of Escherichia coli O157 in cattle, sheep, pigs and poultry. Epidemiol Infect 1997, 119, 245-250. 

  3. Feder I, Wallace FM, Gray JT, Fratamico P, Fedorka-Cray PJ, Pearce RA, Call JE, Perrine R, Luchansky JB. Isolation of Escherichia coli O157 : H7 from intact colon fecal samples of swine. Emerg Infect Dis 2003, 9, 380-383. 

  4. Gannon VP, D'Souza S, Graham T, King RK, Rahn K, Read S. Use of the flagellar H7 gene as a target in multiplex PCR assays and improved specificity in identification of enterohemorrhagic Escherichia coli strains. J Clin Microbiol 1997, 35, 656-662. 

  5. Heuvelink AE, Zwartkruis-Nahuis JT, van den Biggelaar FL, van Leeuwen WJ, de Boer E. Isolation and characterization of verocytotoxin-producing Escherichia coli O157 from slaughter pigs and poultry. Int J Food Microbiol 1999, 52, 67-75. 

  6. Hulebak KL, Schlosser W. Hazard analysis and critical control point (HACCP) history and conceptual overview. Risk Anal 2002, 22, 547-552. 

  7. Jo MY, Kim JH, Lim JH, Kang MY, Koh HB, Park YH, Yoon DY, Chae JS, Eo SK, Lee JH. Prevalence and characteristics of Escherichia coli O157 from major food animals in Korea. Int J Food Microbiol 2004, 95, 41-49. 

  8. Kim JY, Kim SH, Kwon NH, Bae WK, Lim JY, Koo HC, Kim JM, Noh KM, Jung WK, Park KT, Park YH. Isolation and identification of Escherichia coli O157 : H7 using different detection methods and molecular determination by multiplex PCR and RAPD. J Vet Sci 2005, 6, 7-19. 

  9. Lenahan M, O'brien S, Kinsella K, Sweeney T, Sheridan JJ. Prevalence and molecular characterization of Escherichia coli O157 : H7 on Irish lamb carcasses, fleece and in faeces samples. J Appl Microbiol 2007, 103, 2401-2409. 

  10. Mead PS, Griffin PM. Escherichia coli O157 : H7. Lancet 1998, 352, 1207-1212. 

  11. Naylor SW, Gally DL, Low JC. Enterohaemorrhagic E. coli in veterinary medicine. Int J Med Microbiol 2005, 295, 419-441. 

  12. Synge BA. Veterinary significance of verocytotoxin-producing Escherichia coli O157. World J Microbiol Biotechnol 2000, 16, 725-732. 

저자의 다른 논문 :

LOADING...
섹션별 컨텐츠 바로가기

AI-Helper ※ AI-Helper는 오픈소스 모델을 사용합니다.

AI-Helper 아이콘
AI-Helper
안녕하세요, AI-Helper입니다. 좌측 "선택된 텍스트"에서 텍스트를 선택하여 요약, 번역, 용어설명을 실행하세요.
※ AI-Helper는 부적절한 답변을 할 수 있습니다.

선택된 텍스트

맨위로