Milk intake is widely recommended for healthy diet, not only for bone growth and maintenance, but also as a protein, calcium and magnesium sources as part of an adequate diet. Many research suggest that milk and dairy products are associated with a lower risk of type 2 diabetes mellitus (T2DM). Milk...
Milk intake is widely recommended for healthy diet, not only for bone growth and maintenance, but also as a protein, calcium and magnesium sources as part of an adequate diet. Many research suggest that milk and dairy products are associated with a lower risk of type 2 diabetes mellitus (T2DM). Milk and dairy products are low Glycemic index (GI) and Glycemic load (GL) foods. The GI and GL are useful tools to choose foods to help control blood glucose levels in people with diabetes. The GI and GL of milk are 32~42 and 4~5, respectively, and which are about 1/2 and 1/5 of boiled rice. The mechanisms underlying the effects of dairy on T2DM development includes the calcium and vitamin D content in dairy foods and the possible positive effect of high milk and calcium intake on weight control. The role of dairy products on reducing the risk of diabetes can be inferred from the reports that lower serum IGF-1 levels were positively associated with diabetes and the girls with low milk intake had significantly lower IGF-1. Accumulating data from both patients and animal models suggest that microbial ecosystems associated with the human body, especially the gut microbiota, may be associated with several important diseases, such as inflammatory bowel disease, obesity, diabetes and cardiovascular disease. It was thought that fermented milk containing lots of probiotics can be useful for controling blood glucose levels and preventing complication of diabetes, but sucrose in commercial yogurt should be substituted. There are some reports of oligosaccharide, xylitol, and stevia as a potentially useful sweetener in the diabetic diet.
Milk intake is widely recommended for healthy diet, not only for bone growth and maintenance, but also as a protein, calcium and magnesium sources as part of an adequate diet. Many research suggest that milk and dairy products are associated with a lower risk of type 2 diabetes mellitus (T2DM). Milk and dairy products are low Glycemic index (GI) and Glycemic load (GL) foods. The GI and GL are useful tools to choose foods to help control blood glucose levels in people with diabetes. The GI and GL of milk are 32~42 and 4~5, respectively, and which are about 1/2 and 1/5 of boiled rice. The mechanisms underlying the effects of dairy on T2DM development includes the calcium and vitamin D content in dairy foods and the possible positive effect of high milk and calcium intake on weight control. The role of dairy products on reducing the risk of diabetes can be inferred from the reports that lower serum IGF-1 levels were positively associated with diabetes and the girls with low milk intake had significantly lower IGF-1. Accumulating data from both patients and animal models suggest that microbial ecosystems associated with the human body, especially the gut microbiota, may be associated with several important diseases, such as inflammatory bowel disease, obesity, diabetes and cardiovascular disease. It was thought that fermented milk containing lots of probiotics can be useful for controling blood glucose levels and preventing complication of diabetes, but sucrose in commercial yogurt should be substituted. There are some reports of oligosaccharide, xylitol, and stevia as a potentially useful sweetener in the diabetic diet.
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문제 정의
첫째, 규칙적인 식사와 건강에 좋은 간식을 먹을 것, 둘째, 통곡(whole grain)으로 만든 빵과 씨리얼, 두류, 렌즈콩, 야채와 과일 같은 식이섬유가 많은 탄수화물 식품을 기초로 한 식사, 셋째, 섭취하는 지방의 양을 체크하고 살코기와 저지방 유제품을 선택하여 포화 지방의 섭취를 체한할 것, 튀긴 식품, 패스트리와 비스켓을 피하도록 노력할 것, 넷째, 섭취하는 식품의 양과 매일 소모하는 양을 고려하여 건강한 체중 범위를 유지할 것 등이다. 본 고에서는 당뇨 예방을 위해 권장되는 탄수화물 식품의 기준이 되는 GI(Glycemic index)와 당뇨 예방을 위한 유제품의 역할에 대해 고찰하고자 한다.
성능/효과
한편, 당뇨 관리에 도움을 주기 위한 건강식습관으로 호주 당뇨협회에서는 다음과 같이 권장하고 있다. 첫째, 규칙적인 식사와 건강에 좋은 간식을 먹을 것, 둘째, 통곡(whole grain)으로 만든 빵과 씨리얼, 두류, 렌즈콩, 야채와 과일 같은 식이섬유가 많은 탄수화물 식품을 기초로 한 식사, 셋째, 섭취하는 지방의 양을 체크하고 살코기와 저지방 유제품을 선택하여 포화 지방의 섭취를 체한할 것, 튀긴 식품, 패스트리와 비스켓을 피하도록 노력할 것, 넷째, 섭취하는 식품의 양과 매일 소모하는 양을 고려하여 건강한 체중 범위를 유지할 것 등이다. 본 고에서는 당뇨 예방을 위해 권장되는 탄수화물 식품의 기준이 되는 GI(Glycemic index)와 당뇨 예방을 위한 유제품의 역할에 대해 고찰하고자 한다.
질의응답
핵심어
질문
논문에서 추출한 답변
당뇨는 무엇인가?
, 2004), 이는 비만 증가율과 밀접하게 관련되어 있다(Martini와 Wood, 2009). 탄수화물이 함유된 식품을 섭취하였을 때, 우리 몸에서 탄수화물을 포도당으로 소화시킨 후 세포에서 에너지로 사용되는데, 당뇨는 신체가 혈액 내 포도당 함량을 적절히 조절할 수 없는 상태를 말한다. 인슐린으로 불리는 호르몬이 포도당을 혈류에서 세포로 운반하고 에너지로 전환하는데 필요하지만, 당뇨가 있는 사람들은 인슐린을 생산하지 못하거나(1형 당뇨), 인슐린 생산이 부족하거나, 적절히 이용할수 없기(2형 당뇨) 때문에 정상인보다 혈중 포도당 수준이 높게 나타난다.
당뇨 치료제로 사용되는 metformin이나 glitazones 같은 경구 투약이 가지고 있는 부작용은 무엇이 있는가?
0 mmol/L(72~144 mg/dL)이고, 당뇨가 있는 사람들은 혈당치를 가능한 정상에 가깝도록 노력하여야 한다. 당뇨 치료제로는 췌장에서 인슐린을 더 많이 생산하도록 자극하는 sulfonylureas나 인슐린 저항성 개선이나 α-glucosidase 억제를 통한 당의 흡수를 낮추는 metformin이나 glitazones 같은 경구 투약이 일반적으로 사용되나, 투약은 저혈당, 체중 증가, 간 독성 및 높은 혈중 젖산(Park 등, 2003)과 같은 다양한 부작용이 발생된다. 인슐린을 사용하는 사람들은 규칙적인 운동과 인슐린과 잘 맞는 건강한 식사를 하는 것이 혈당치 조절에 중요하다.
당뇨 관리에 도움을 주기 위한 건강식습관으로 호주 당뇨협회에서는 무엇을 권장하였는가?
한편, 당뇨 관리에 도움을 주기 위한 건강식습관으로 호주 당뇨협회에서는 다음과 같이 권장하고 있다. 첫째, 규칙적인 식사와 건강에 좋은 간식을 먹을 것, 둘째, 통곡(whole grain)으로 만든 빵과 씨리얼, 두류, 렌즈콩, 야채와 과일 같은 식이섬유가 많은 탄수화물 식품을 기초로 한 식사, 셋째, 섭취하는 지방의 양을 체크하고 살코기와 저지방 유제품을 선택하여 포화 지방의 섭취를 체한할 것, 튀긴 식품, 패스트리와 비스켓을 피하도록 노력할 것, 넷째, 섭취하는 식품의 양과 매일 소모하는 양을 고려하여 건강한 체중 범위를 유지할 것 등이다. 본 고에서는 당뇨 예방을 위해 권장되는 탄수화물 식품의 기준이 되는 GI(Glycemic index)와 당뇨 예방을 위한 유제품의 역할에 대해 고찰하고자 한다.
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