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머루(Vitis coignetiae)의 급여가 계란의 품질에 미치는 영향
Effect of dietary supplementation of wild grape (Vitis coignetiae) on the quality of egg 원문보기

농업과학연구 = CNU Journal of agricultural science, v.39 no.3, 2012년, pp.371 - 376  

용해인 (충남대학교 동물자원생명과학과) ,  김현주 (충남대학교 동물자원생명과학과) ,  정사무엘 (충남대학교 동물자원생명과학과) ,  강민구 (충남대학교 동물자원생명과학과) ,  배영식 (충남대학교 동물자원생명과학과) ,  조철훈 (충남대학교 동물자원생명과학과)

Abstract AI-Helper 아이콘AI-Helper

This study was conducted to investigate the effect of dietary supplementation of wild grape (Vitis coignetiae) on egg qualities. Laying hens were randomly assigned to three different dietary groups containing 0, 0.25, and 0.5% of wild grape and fed for 8 weeks, respectively. Eggs were collected afte...

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문제 정의

  • 본 연구에서는 다양한 기능성을 가진 머루의 산란계 사료로서의 이용 가능성을 알아보기 위하여 산란계에 머루 급여 비율을 달리하여 급여한 후 생산된 계란의 품질평가를 진행하였다.
  • 산란계 사료에 머루첨가 급여 수준이 계란의 품질에 미치는 영향에 대하여 연구하였다. 난중은 머루첨가군에서 대조구와 비교하여 증가하였으며 난 각 두께는 머루 급여 및 저장기간에 따른 유의적 차이가 없었다.
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참고문헌 (29)

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