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아로니아 추출물 및 아로니아 안토시아닌분획의 항산화 활성 효과
Antioxidant Activities of Acidic Ethanol Extract and the Anthocyanin Rich Fraction from Aronia melanocarpa 원문보기

한국식품조리과학회지 = Korean Journal of Food & Cookery Science, v.30 no.5, 2014년, pp.573 - 578  

임정대 (강원대학교 생약자원개발학과) ,  차환수 (한국식품연구원) ,  정명근 (강원대학교 생약자원개발학과) ,  최리나 (강원대학교 생약자원개발학과) ,  최덕주 (인천재능대학교 한식명품조리과) ,  윤예리 (인천재능대학교 한식명품조리과)

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The objective of this study was to investigate the antioxidant activities and anthocyanin profiles in the anthocyanin rich fraction (ARFAM) of Aronia melanocarpa, which are considered functional substances and are available as food coloring agents in Korea. Anthocyanins were identified by reversed-p...

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문제 정의

  • 따라서 본 연구에서는 아로니아 베리로부터 추출물과 추출물에 포함되어진 안토시아닌 분획을 획득하고 아로니아 추출물과 아로니아 안토시아닌 분획의 항산화 효능을 검토함으로써 아로니아 추출물 및 아로니아 안토시아닌 분획을 이용한 식품 소재개발 및 활용성 증진을 위한 기초 자료를 제공하고자 하였다.
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참고문헌 (22)

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