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NTIS 바로가기Microbiology and biotechnology letters = 한국미생물·생명공학회지, v.44 no.1, 2016년, pp.9 - 18
류샤오밍 (경상대학교 대학원 응용생명과학부(BK21 Plus)) , 심재민 (경상대학교 대학원 응용생명과학부(BK21 Plus)) , 야오좡 (경상대학교 대학원 응용생명과학부(BK21 Plus)) , 이재용 (경상대학교 농업생명과학원) , 이강욱 (경상대학교 대학원 응용생명과학부(BK21 Plus)) , 김현진 (경상대학교 대학원 응용생명과학부(BK21 Plus)) , 함경식 (목포대학교 식품공학과 및 천일염연구센터) , 김정환 (경상대학교 대학원 응용생명과학부(BK21 Plus))
Two Bacillus strains, CJW15 and SSD8, with strong antibacterial activities were isolated from cheonggukjang. Both were identified as B. amyloliquefaciens strains after gene sequencing of rRNA and recA. CJW15 strongly inhibited the growth of B. cereus (ATCC14579), Listeria monocytogenes (ATCC19111), ...
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오픈액세스 학술지에 출판된 논문
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