$\require{mediawiki-texvc}$

연합인증

연합인증 가입 기관의 연구자들은 소속기관의 인증정보(ID와 암호)를 이용해 다른 대학, 연구기관, 서비스 공급자의 다양한 온라인 자원과 연구 데이터를 이용할 수 있습니다.

이는 여행자가 자국에서 발행 받은 여권으로 세계 각국을 자유롭게 여행할 수 있는 것과 같습니다.

연합인증으로 이용이 가능한 서비스는 NTIS, DataON, Edison, Kafe, Webinar 등이 있습니다.

한번의 인증절차만으로 연합인증 가입 서비스에 추가 로그인 없이 이용이 가능합니다.

다만, 연합인증을 위해서는 최초 1회만 인증 절차가 필요합니다. (회원이 아닐 경우 회원 가입이 필요합니다.)

연합인증 절차는 다음과 같습니다.

최초이용시에는
ScienceON에 로그인 → 연합인증 서비스 접속 → 로그인 (본인 확인 또는 회원가입) → 서비스 이용

그 이후에는
ScienceON 로그인 → 연합인증 서비스 접속 → 서비스 이용

연합인증을 활용하시면 KISTI가 제공하는 다양한 서비스를 편리하게 이용하실 수 있습니다.

가지 열수추출물의 피부생리활성에 관한 연구
A Study of Physiological Activities of the Thermal Treated Eggplant on the Skin 원문보기

KSBB Journal, v.31 no.3, 2016년, pp.151 - 157  

김란 (원광보건대학교 미용피부테라피과)

Abstract AI-Helper 아이콘AI-Helper

The purpose of the present research was to investigate the physiological activities of the thermal treated eggplant on the skin. Five minute of thermal treatment at $100^{\circ}C$ had the highest polyphenol content of eggplant. However, below and over 5 min of thermal treatment time, they...

주제어

AI 본문요약
AI-Helper 아이콘 AI-Helper

* AI 자동 식별 결과로 적합하지 않은 문장이 있을 수 있으니, 이용에 유의하시기 바랍니다.

제안 방법

  • Therefore, dietary intake of antioxidants is necessary and important. In order to investigate effect of various extracts obtained from thermal treated eggplant on DPPH radical scavenging activity, 9 mg/mL of water, ethanol, acetone, and hexane extract were used, respectively. The results are shown in Fig.
  • To investigate the proximate composition of raw eggplant, moisture, ash, crude protein, crude lipid, crude fiber, anthocyanins and carbohydrate contents were measured. The proximate compositions are shown in Table 1.
본문요약 정보가 도움이 되었나요?

참고문헌 (26)

  1. Ng, Z. X. and J. W, Kuppusamy (2011) Customized cooking method improves total antioxidant activity in selected vegetables. Int. J. Food Sci. Nutr. 62: 158-163. 

  2. Dewanto, V., X. Wu, and R. H. Liu (2002) Processed sweet corn has higher antioxidant activity. J. Agr. Food Chem. 50: 4959-4964. 

  3. Turkmen, N., F. Sari, and Y. S. Velioglu (2005) The effect of cooking methods on total phenolics and antioxidant activity of selected green vegetables. Food Chem. 93: 713-718. 

  4. Ornelas-Paz, J. D. J., J. M. Martinez-Burrola, S. Ruiz-Cruz, V. Santana-Rodriguez, V. Ibarra-Junquera, G. I. Olivas, and J. D. Perez-Martinez (2010) Effect of cooking on the capsaicinoids and phenolics contents of Mexican peppers. Food Chem. 119: 1619-1625. 

  5. Sahlin, E., G. P. Savage, and C. E. Lister (2004) Investigation of the antioxidant properties of tomatoes after processing. J. Food Compos. Anal. 17: 635-647. 

  6. Zhang, D. and Y. Hamauzu (2004) Phenolics, ascorbic acid, carotenoids and antioxidant activity of broccoli and their changes during conventional and microwave cooking. Food Chem. 88: 503-509. 

  7. Wangcharoen, W. and W. Morasuk (2009) Effect of heat treatment on the antioxidant capacity of garlic. Maejo Int. J. Sci. Tech. 3: 60-70. 

  8. Chumyam, A., K. Whangchai, J. Jungki, B. Faiyue, and K. Saengil (2013) Effects of heat treatments on antioxidant capacity and total phenolic content of four cultivars of purple skin eggplants. Sci. Asia. 39: 246-251. 

  9. Jung, E. J., M. S. Bae, E. K. Jo, Y. H. Jo, and S. C. Lee (2011) Antioxidant activity of different parts of eggplant. J. Med. Plant Res. 5: 4610-4615. 

  10. Ichiyangi, T., Y. Kashiwada, Y. Shida, Y. Ikeshiro, T. Kaneyuki, and T. Konishi (2005) Nasunin from eggplant consists of Cis-Trans isomers of delphinidin 3-[4-(pcoumaroyl)-L-rhamnosyl glucopyranoside]-5-glucopyranoside. J. Agric. Food Chem. 53: 9472-9477. 

  11. Hanson, P. M., R. Y. Yang, S. Tsou, D. Ledesma, L. Engle, and T. C. Lee (2006) Diversity in eggplant for superoxide scavenging activity, total phenolics, and ascorbic acid. J. Food Compost. Anal. 19: 594-600. 

  12. Matsubara, K., T. Kaneyuki, T. Miyake, and M. Mori (2005) Antiangiogenic activity of nasunin, an antioxidant anthocyanin, in eggplant peels. J. Agric. Food Chem. 53: 6272-6275. 

  13. Han, S. W., J. Tae, J. A. Kim, D. K. Kim, G. S. Seo, K. J. Yun, S. C. Choi, T. H. Kim, Y. H. Nah, and Y. M. Lee (2003) The aqueous extract of Solanum melongena inhibits PAR2 agonist-induced inflammation. Clin. Chim. Acta. 328: 39-44. 

  14. Pokorny, J. and J. Korczak (2001) Preparation of natural antioxidants. Antioxidants in Food, Practical Applications. W-Publishing Ltd., Cambridge, pp. 311-330. 

  15. Hayouni, E. A., M. Abedrabba, M. Bouix, and M. Hamdi (2007) The effects of solvents and extraction on the phenolic contents and biological activities in vitro of Tunisian Quercus coccifera L. and Juniperus phoenicea L. fruit extracts. Food Chem. 105: 1126-1134. 

  16. Wang, H. and K. Helliwell (2001) Determination of flavonols in green and black tea leavesand green tea infusions by high-performance liquid chromatography. Food Res. Int. 34: 223-227. 

  17. A. O. C. S. (1990) Official and tentative methods of american oil chemist's society. pp. 37-48. American Oil Chemists Society Press, Champaign, USA. 

  18. Ergezer, H. and R. Gocke (2011) Comparison of marinating with two different types of marinade on some quality and sensory characteristics of Turkey breast meat. J. Anim. Vet. Adv. 10: 60-67. 

  19. Nasri, N., A. Khaldi, B. Fady, and S. Triki (2005) Fatty acids from seeds of Pinus pinea L. Phytochem. 66: 1729-1735. 

  20. Polashock, J. J., C. K. Chin, and C. E. Martin (1992) Expression of the yeast D-9 fatty acid desaturase in Nicotiana tabacum. Plant Physiol. 100: 894-901. 

  21. Lee, H. J. and Y. W. Seo (2006) Antioxidant properties of Erigeron annuus extract and its three phenolic constituents. Biotechnol. Bioprocess Eng. 11: 13-18. 

  22. Lo. I. J. (1997) The use of antioxidants in food, in: Free Radicals and Food Additives. pp. 129-135. Taylor and Francis, London. UK. 

  23. Halliwell B. (1991) Reactive oxygen species in living systems: Source, biochemistry, and role in human disease. Am. J. Med. 91: 14-22. 

  24. Halliwell, B. (1996) Antioxidants in human health and disease. Ann. Rev. Nutr. 16: 33-50. 

  25. Elsner, P. and H. I. Mailbach (2005) Cosmeceuticals and active cosmetics. 2nd Ed., pp. 234-239.Taylor & Francis, New York, USA. 

  26. Sturm, R. A., R. D. Teasdale, and N. F. Box (2001) Human pigmentation genes: identification, structure and consequences of polymorphic variation. Gene. 277: 49-62. 

저자의 다른 논문 :

관련 콘텐츠

오픈액세스(OA) 유형

BRONZE

출판사/학술단체 등이 한시적으로 특별한 프로모션 또는 일정기간 경과 후 접근을 허용하여, 출판사/학술단체 등의 사이트에서 이용 가능한 논문

저작권 관리 안내
섹션별 컨텐츠 바로가기

AI-Helper ※ AI-Helper는 오픈소스 모델을 사용합니다.

AI-Helper 아이콘
AI-Helper
안녕하세요, AI-Helper입니다. 좌측 "선택된 텍스트"에서 텍스트를 선택하여 요약, 번역, 용어설명을 실행하세요.
※ AI-Helper는 부적절한 답변을 할 수 있습니다.

선택된 텍스트

맨위로