최소 단어 이상 선택하여야 합니다.
최대 10 단어까지만 선택 가능합니다.
다음과 같은 기능을 한번의 로그인으로 사용 할 수 있습니다.
NTIS 바로가기식품과학과 산업 = Food science and industry, v.50 no.2, 2017년, pp.12 - 26
Processing steps such as washing and cutting, involved in preparing fresh-cut produce causes tissue damage, leading to rapid quality deterioration. Major defects of fresh-cut produce are discoloration, softening, off-odor development, and microbial growth. Packaging of fresh-cut produce has been cha...
IFPA. Packaging desing for fresh-cut produce. InternationalFresh-cut Produce Association, Alexandria, VA, USA (2003)
김지강. 신선편이 농식품 산업 및 품질관리. 세명문화사 (2007)
김지강. 신선편이 농산물의 품질과 포장에 관한 최신 동향, 월간포장계 9월호 (2016)
홍성희, 김지강, 김병삼. 신선편이 농산물. 농림수산식품부/농협 (2011)
Kim JG, Luo Y, Gross KC, Effect of package film on the quality of fresh-cut salad savoy. Postharvest Biol. Technol. 32: 99-107 (2004)
Kim JG, Luo Y, Tao Y, Saftner RA, Gross KC, Effect of initialoxygen concentration and film oxygen transmission rate on thequality of fresh-cut Romaine lettuce, J. Sci. Food Agric. 85:1622-1630 (2005)
Kim JG, Luo Y, Saftner RA, Gross KC, Delayed modified atmosphere packaging of fresh-cut Romaine lettuce: Effects on quality maintenance and shelf-life. J. Amer. Soc. Hort. Sci. 130 : 116-123 (2005)
EU Thoden van Velzen. Packaging for fresh convenience food(2008)
Fresh cut Magazine. Innovations in packaging (2012)
Kim JG. Quality maintenance and food safety of fresh-cut produce in Korea, Asian Australasian J. Plant Sic. Biotechnol. 2: 1-6 (2008)
Nicolas Jaouen. Packaging ideas for fresh-cut products (2006)
김지강, 신선편이 농산물 포장기술 현황 및 방향. 팜앤마켓매거진 7월호 (2016)
*원문 PDF 파일 및 링크정보가 존재하지 않을 경우 KISTI DDS 시스템에서 제공하는 원문복사서비스를 사용할 수 있습니다.
출판사/학술단체 등이 한시적으로 특별한 프로모션 또는 일정기간 경과 후 접근을 허용하여, 출판사/학술단체 등의 사이트에서 이용 가능한 논문
※ AI-Helper는 부적절한 답변을 할 수 있습니다.