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[국내논문] 유산균의 생존율 향상을 위한 동결건조보호제로서 호박분말의 효과
Effect of Pumpkin Powder as Cryoprotectant to Improve the Viability of Freeze Dried Lactic Acid Bacteria 원문보기

KSBB Journal, v.32 no.4, 2017년, pp.251 - 255  

강창호 ((주) 메디오젠) ,  김용경 ((주) 메디오젠) ,  한설화 ((주) 메디오젠) ,  김진성 ((주) 메디오젠) ,  정율아 ((주) 메디오젠) ,  백남수 ((주) 메디오젠)

Abstract AI-Helper 아이콘AI-Helper

Food-grade protective agents such as sucrose, skim milk, and pumpkin powder were studied for their ability to improve the viability of freeze-dried lactic acid bacteria, including Lactobacillus plantarum MG989, L. fermentum MG901, Streptococcus thermophilus MG5139, Lactococcus lactis MG 534, Enteroc...

주제어

참고문헌 (24)

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