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[국내논문] HS-SPME/GC-MS를 이용한 천연물 열수추출물 처리 돼지 막창의 휘발성 및 반휘발성 물질 분석
HS-SPME/GC-MS Analysis of Volatile and Semi-volatile Compounds in Pork Entrails Treated with Hot Water Extracts of Natural Plants 원문보기

KSBB Journal, v.33 no.2, 2018년, pp.118 - 126  

강동희 (계명대학교 산학협력단 연구지원실) ,  전현욱 ((주)제니아쵸) ,  김현수 (계명대학교 자연과학대학 기초과학부 생명과학전공)

Abstract AI-Helper 아이콘AI-Helper

Changes in volatile and semi-volatile compounds present in pork entrails and extracts-treated pork entrails were determined by gas chromatography mass spectrometry (GC-MS) with headspace-solid phase microextraction (HS-SPME). A total of 45 compounds, including 16 aldehydes, 9 alcohols, 2 phenols, 2 ...

주제어

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